Nikogar ne podcenjujejo, v odbojki se igra hitro lahko obrne

  V sredo je Alessandro Chiappini, selektor slovenske ženske reprezentance objavil širši seznam igralk, ki bo januarja v Latviji in Bosni in Hercegovini nastopile na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki ga bodo jeseni prihodnje leto skupaj gostile Srbija, Bolgarija, Romunija in Hrvaška. Med 23 izbrankami je tudi pet odbojkaric Calcit Volleyja, ki bodo v soboto, ob 20. uri, v desetem krogu Sportklub prve odbojkarske lige – ženske, gostile Luko Koper. Najmlajša med njimi je Manja Jerala.

  Ob Manji Jerali so na širšem seznamu selektorja Chiappinija, ki mu bo pri delu pomagal Gregor Rozman, ki je v letošnji sezoni v vlogi pomočnika tudi v Calcit Volleyju, so iz vrst aktualnih slovenskih državnih prvakinj še Eva Pogačar, Ana Marija Vovk, Eva Zatković in Leja Janežič. »Zagotovo je to razveseljiva novica, vendar to še nič ne pomeni, kajti selektor bo na priprave vzel le 16 igralk, vprašanje pa je, če bo glede na kakovost drugih igralk in moje izkušnje, prostor tudi zame. Na prejšnjih akcijah sem že bila del članske reprezentance in se mi zdi, da je to enkratna izkušnja za mlado igralko, saj prinese novo znanje in posledično napredek,« je uvrstitev na širši seznam slovenskega selektorja komentirala 18-letna kamniška blokerka, ki se tudi že veseli nastopa svoje ekipe med najboljšimi evropskimi klubi.

  »Bila sem vesela, ko smo izvedele, da smo dobile priložnost igranja v ligi prvakinj. Res je, da do tega nismo prišle na igrišču, toda po drugi strani bo to lepa priložnost igrati proti najboljšim evropskim ekipam. Dejstvo je, da je skupina vse prej kot lahka, ampak tako ali tako so v ligi prvakinj vse skupine težke. Želim si, da bi z ekipo dosegle čim več točk in vsem nasprotnicam pokazale, da znamo igrati dobro odbojko. Seveda so v takšnem tekmovanju pomembne izkušnje, to ne bo ravno naša prednost.«

  Do prvega turnirja v Coneglianu bo dober mesec dni časa, da Kamničanke spet pridejo v želeno formo. Do prekinitve prvenstva so navkljub tekmi manj na prvem mestu prvenstvene lestvice.

  »Štiritedenski odmor je bil seveda nekaj, česar si nismo želele, a na to nismo mogle vplivati. Za nami je zdaj že 14 dni trdega dela tako, da verjamem, da bomo sobotno tekmo odigrale tako kot je treba. Mislim, da ni treba vzbujati nekakšnega strahu pred samo tekmo, saj so bili treningi onemogočeni vsem ekipam. Bo pa seveda potrebno vstopiti v tekmo zbrano, kajti tudi Koprčanke znajo igrati dobro igro. Ne glede na to, v kakšni vlogi vstopamo v kakšno tekmo, moramo v vsako vstopiti z enako energijo. Koprčank niti najmanj ne podcenjujemo, kajti v odbojki se igra lahko hitro obrne,« ne želi ničesar prehitevati Jerala.

  Pred slabima dvema mesecema so Kamničanke v Kopru slavile s 3:0. Koprčanke zdaj v Kamnik prihajajo z novim trenerjem, izkušenim Zoranom Jerončičem. V štirih tekmah so enkrat zmagale, njihovo prvo ime pa je zagotovo Tina Kaker, ki je lani s Kamničankami osvojila naslov državne prvakinje.

  »Dozdajšnje tekme v državnem prvenstvu so pokazale, da je veliko odvisno od dnevne forme in zbranosti posamezne ekipe, kajti vsak niz ali vsaka tekma se lahko obrne v korist ekipe, ki na papirju ni v vlogi favorita. Težko bi rekla, da me je do zdaj kakšen izid presenetil, vendar je zame bolj kot izidi na drugih tekmah pomembno, kako igra naša ekipa, zato se z zmagami ali porazi drugih ekip ne obremenjujem,« pa je mlada blokerka komentirala dozdajšnji razplet v Sportklub prvi odbojkarski ligi – ženske.

  Prva tekma desetega kroga bo na sporedu že danes, ko bodo v Šempetru domače odbojkarice gostile GEN-I Volley, ki je pred prekinitvijo presenetil Novo KBM Branik. Pokalne prvakinje Slovenije bodo svojo tekmo desetega kroga odigrale prihodnji torek v Kopru proti Ankaranu, v soboto pa bo na sporedu še obračun med Krimom in ATK Grosupljem.