V pričakovanju sobotne tekme s Koprčankami

  Do začasne prekinitve tekmovanja v Sportklub prvi odbojkarski ligi – ženske so imele aktualne državne prvakinje s tekmo manj dve točki prednosti pred svojimi najbližjimi zasledovalkami, Novo KBM Branikom. Prav z Mariborčankami bi se morale pomeriti v sedmem, preloženem krogu, prav tako pa sta odpadli obe tekmi z bankirkami v pokalu CEV, saj bodo odbojkarice Calcit Volleyja svojo evropsko pot nadaljevale v ligi prvakinj. Prvi turnir v skupini B bodo imele med 8. in 10. decembrom v Trevisu, že v soboto pa bodo v desetem krogu domačega prvenstva gostile Luko Koper.

  Svojo zadnjo tekmo pred prekinitvijo državnega prvenstva so varovanke Aljoše Jemca odigrale v svoji dvorani, ko so brez izgubljenega niza premagale Ankaran. Žal nato bolezen tudi njim ni prizanašala, vendar so od prejšnjega tedna že vse igralke na treningu, pozna pa se, da so tiste, ki so bile med obolelimi, izgubile kar nekaj moči.

  »S treningi v polni zasedbi smo začeli v začetku prejšnjega tedna. Ker je bilo nekaj obolelih, smo ves prejšnji teden in tudi ta teden veliko pozornosti namenili telesni pripravljenosti. Seveda se bo poznalo tudi, da nam bo manjkalo tekem, vendar so v podobnem položaju tudi druge ekipe,« je po torkovem večernem treningu dejal Aljoša Jemec, trener slovenskih državnih prvakinj, ki so prejšnji teden dobile vabilo za igranje v ligi prvakinj, ker je ruska ekipa Uraločka svoj nastop odpovedala. Igranje med najboljšimi evropskimi klubi je kamniškim odbojkaricam dalo še dodatnega zagona.

  »Zagotovo je bila to dobra novica, še vedno pa pravim, da si je takšne stvari treba zaslužiti na igrišču. Priznati moramo, da smo imeli kar veliko sreče, ker se nam na igrišču ni izšlo, bo pa to dodatni motiv za igralke in za še bolj zavzeto delo. Po drugi strani bo to tudi priložnost, da predvsem mlajše igralke izkusijo višjo raven igranja, ki jo liga prvakinj prinaša, kar jim bo koristilo v njihovi nadaljnji karieri. Bo pa to seveda tudi večja odgovornost, kajti vsi vemo, da je to drug svet, zato bomo morali res dobro trenirati, biti na vsakem treningu maksimalno zavzeti, da opravičimo vabilo s strani Evropske odbojkarske zveze.«     

  V skupini B izstopata aktualni italijanski državni prvak Conegliano, ki v dozdajšnjih desetih krogih italijanskega državnega prvenstva še ni izgubil, in turški Fenerbahče iz Carigrada, ki že več kot desetletje redno igra v ligi prvakinj. Ob Kamničankah bo v skupini B igral še francoski Nantes, ki bo tudi domačin drugega turnirja, in sicer med 26. in 28. januarjem.

  »Mislim, da se z vsakim nasprotnikom da igrati, je pa res, da sta italijanska in turška ekipa vsaj po imenih zelo močni. Ne nazadnje to dokazujejo tudi njihovi rezultati in igre v njihovih domačih prvenstvih, saj smo že malce spremljali, kako igrajo. Vsekakor se nam obetajo preizkušnje, ki jih nismo navajeni. Škoda sicer je, da liga prvakinj ne bo potekala, kot je do zdaj, toda glede na trenutno situacijo v Evropi, je to edino logično. Za nas bo to zagotovo velika priložnost, da se dokažemo tudi na mednarodni ravni,« se je Jemec dotaknil lige prvakinj, vendar so njegove misli trenutno bolj usmerjene v domače prvenstvo.

  »Večina ekip v domačem prvenstvu je v podobnem položaju. Za vse se bo na neki način začelo znova, tako da v tem trenutku niti ne vemo natančno, kje smo. Pred prekinitvijo je bila naša forma v vzponu, zdaj pa bomo potrebovali nekaj tekem, da ulovimo ritem tekem. Ker je kar nekaj tekem odpadlo, jih bomo morali nadomestiti, tako da nas do turnirja v Italiji čaka dovolj tekem, da bomo v želeni formi. Dobro je tudi, da bomo do takrat odigrali tudi tekme z vsemi najmočnejšimi klubi v domačem prvenstvu,« je v pričakovanju nadaljevanja prvenstva trener aktualnih slovenskih državnih prvakinj.