V Hoče po polfinale končnice

  Manj kot 48 ur po prvi četrtfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige se bosta ekipi Calcit Volleyja in Formisa v soboto, ob 19. uri, v Hočah pomerili še v drugi. V prvi so s 3:0 (15, 17, 13) zmagale Kamničanke.

  Zmaga odbojkaric Calcit Volleyja na prvi četrtfinalni tekmi končnice državnega prvenstva ni bila vprašljiva niti v enem trenutku. Delo so jim olajšale tudi gostujoče odbojkarice, ki so po zmagi nad Koprčankami, s katero so se po dveh letih vrnile med najboljše slovenske klube, z glavami drugje. V napadu so bile le 29-odstotne, na sprejemu 35-odstotne, dosegle so le dva asa, edini blok pa je dosegla Nika Milošič, ki je bila tudi edina kolikor toliko razpoložena igralka v njihovih vrstah. Toda po takšnem uspehu, kot so ga dosegle v osmini finala končnice, je bil takšen padec v njihovi igri tudi razumljiv. Zagotovo bo v soboto, ko bodo igrale doma, njihova igra boljša, česar se zaveda tudi Gregor Rozman, trener aktualnih državnih prvakinj.

  »Na prvi tekmi sem bil najbolj zadovoljen s pristopom igralk do tekme, je pa res, da to ni bila naša najboljša tekma, vendar moramo iz nje graditi naprej in stopnjevati formo vse do konca. V Hočah bo Formis igral doma, za njihove odbojkarice to ne bo mala stvar, saj bo verjetno tudi veliko gledalcev. Pričakujemo lahko, da bodo bolj pritisnile s servisom, česar na prvi tekmi ni bilo vedeti. Toda zanje je bilo to toliko težje, ker večina njihovih igralk v naši dvorani še ni igrala. Zato v soboto lahko pričakujemo težjo tekmo, vendar moramo gledati nase, in če bo tako, se nimamo česa bati,« je prepričan Rozman.

  Boljši odpor svoje ekipe pričakuje tudi Miloš Milić, trener Formisa. »Po zmagi v Kopru so igralke dobile nekaj prostih dni, verjamem pa, da bomo v soboto prikazali boljšo igro. Dejstvo je, da smo svoj osnovni cilj dosegli, zato se z rezultatom ne obremenjujemo, želimo si le, da bi nudili čim boljši odpor. Pričakujemo, da si bo tekmo ogledalo veliko gledalcev, ki bi se jim radi zahvalili na njihovi spodbudi skozi vso sezono,« pa je pred sobotno drugo tekmo dejal Milić.

  Zelo prepričljivo so na prvih četrtfinalnih tekmah končnice do zmage prišle tudi Mariborčanke, ki Krimu niso oddale niti niza, za presenečenje pa so že v sredo poskrbele Grosupeljčanke, ki so v Šempetru zmagale s 3:1. V primorskem obračunu je Ankaran doma, prav tako s 3:1, premagal GEN-I Volley.

  Druge tekme četrtfinala končnice Sportklub prve odbojkarske lige

  Sobota, 19. marec: ATK Grosuplje – SIP Šempeter (15.00), Krim – Nova KBM Branik (17.00), GEN-I Volley – Ankaran (18.00), Formis – Calcit Volley (19.00).

  Izidi prvih tekem četrtfinala končnice Sportklub prve odbojkarske lige

  Četrtek, 17. marec: Calcit Volley – Formis 3:0 (15, 17, 13), Nova KBM Branik – Krim 3:0 (19, 18, 18), Ankaran – GEN-I Volley 3:1 (-22, 22, 23, 23), sreda, 16. marec: SP Šempeter – ATK Grosuplje 1:3 (-22, -14, 21, -16).