Calcitovci do nove zmage

  V drugi tekmi četrtega kroga 1. DOL za moške sta se v kamniški športni dvorani pomerila domači Calcit Volley in Hoče. S 3:1 (19, -31, 16, 20) so zmagali domači odbojkarji. V prihodnjem krogu bodo Kamničani prihodnjo soboto igrali v Šoštanju, še pred tem pa jih v nedeljo čaka gostovanje v srednjeevropski ligi v Zagrebu, v sredo pa še prva četrtfinalna tekma pokala Slovenije v Mariboru.

  Calcit Volley – Hoče  3:1 (19, -31, 16, 20)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Mohorčič (Mokronog), Tomec (Novo mesto).

  Calcit Volley: Pereira 18, Hribar (L), Bregar 4, Golob (L), Jereb 1, Ratek 2, Vidmar, Babkov 16, Štalekar 8, Kvas 1, Lakner 3, Kotnik, Štembergar Zupan 19. Trener: Aleš Hribar.

  Hoče: Cafuta 3, Crnjanski 20, Williams 2, Šijanec 9, Drvarič 2, Špindler, Lobnik 5, Franc 4, Repa (L), Kavnik 2, Berglez 1, Šikanič 3. Trener: Miran Merkuš.

  Po dnevu odmora in drugi zmagi v srednjeevropski ligi so kamniški odbojkarji v četrtem krogu domačega prvenstva gostili Hočane, ki so minulo soboto z zmago proti Črnučam prišli do prve letošnje zmage. Na drugi strani so varovanci Aleša Hribarja doživeli poraz v slovenskem obračunu z ACH Volley, toda že v sredo so z zmago proti Union Volleyball Raiffeisen Waldviertel potrdili, da je v Ljubljani šlo le za slab dan.

  V prvem nizu so si domači odbojkarji odločilno prednost priigrali na servis Andreja Štembergarja Zupana, ko so po vodstvu s 6:5 dosegli sedem zaporednih točk. Zadnjo s trojnim blokom, po drugem polminutnem odmoru pa so gostje le vzpostavili ravnotežje. Pri izidu 19:14 si je v domači ekipi levi gleženj poškodoval podajalec Tine Kvas, namesto njega pa je v igro vstopil Matija Jereb. Poškodba Kvasa Kamničanov ni zaustavila in z asom, tudi s pomočjo mreže, je Dmitrij Babkov končal uvodni niz.

  V drugem nizu so Hočani z asom Urbana Drvariča povedli s 4:1, toda že na četrti točki, tokrat je bil z asom za domačine uspešen Babkov, sta bili ekipi spet skupaj. Do prvega vodstva so Kamničani prišli z blokom Jureta Laknerja (7:6), ki je z novim blokom svojo ekipo popeljal do prednosti dveh točk (9:7). Vendar se hoški odbojkarji niso predali. Po bloku Drvariča je bilo na semaforju 11:9 za goste, po napaki domačinov na servis Matevža Lobode pa že 15:10. Hočani so povedli tudi z 18:11 in 20:13. Visoko vodstvo  gostom še ni zagotavljalo izenačenja v nizih. Z asom Timoteja Ratka so se jim Kamničani približali na dve točki zaostanka, z blokom Matije Jereba le na točko in po uspešnem napadu Štembergar Zupana pa je na 22. točki sledilo izenačenje. V napeti končnici so Hočani z asom Timoteja Franca izkoristili svojo tretjo zaključno žogo, pred tem so jih šest rešili. Niz je trajal kar 37 minut.

  Izgubljeni niz je razjezil domače odbojkarje, ki so na servis Babkova gostom pobegnili za sedem točk (9:2). Hočani so se Kamničanom še približali na štiri točke zaostanka (5:9), na servis Saše Štalekarja in po bloku Maxsona Pereire pa je bil tretji niz bolj ali manj odločen, kajti visoke prednosti (14:5) domači odbojkarji niso zapravili. Niz se je končal z blokom Mihe Bregarja.

  Tudi četrti niz se je začel po željah domače ekipe, z dvema asoma Jureta Laknerja, uspešnim napadom Maxsona Pereire in lastno napako hoških odbojkarjev, prednost štirih točk pa so z blokom Štalekarja povečali na pet (6:1). Domači odbojkarji so gostom pobegnili tudi že za šest točk (9:3), a so Hočani pri izidu 10:13 prepolovili svoj zaostanek. Do preobrata ni prišlo, Kamničani so spet zaigrali bolj zbrano in učinkovito v napadu, povedli z 18:12, zadnjo točko za tretjo zmago v letošnjem državnem prvenstvu pa je dosegel Štembergar Zupan.

  Izjavi po tekmi

  Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Ne moremo biti zadovoljni s svojo igro. Določene zadeve bomo morali popraviti, saj po nepotrebnem trošimo moči. Nekoliko nas je zaustavila poškodba Tineta Kvasa, kar pa ne bi smel biti razlog za naše slabše nadaljevanje. V nedeljo nas čaka tekma z Mladostjo in že na njej pričakujem boljšo igro.«

  Timotej Franc, kapetan Hoč: »Dali smo vse od sebe, v drugem nizu je bilo to dovolj za zmago, v preostalih treh nizih ne. V ključnih trenutkih nam je nekajkrat ponagajala tudi dvorana, vendar se zavedamo, da za nas najbolj pomembne tekme šele prihajajo.«

  Komentarji