Do treh točk v dobri uri

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v četrtem krogu 1. DOL za ženske v domači športni dvorani premagale Ljutomer s 3:0 (12, 14, 17). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v soboto, 10. novembra, igrale v Puconcih.

  Calcit Volley – Ljutomer  3:0 (12, 14, 17)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Ortl, Vrenko.

  Calcit Volley: Kotnik 9, P. Marušič 8, Š. Marušič, Mihalinec 11, Pogačar, Kostić 6, Janežič (L), Charuk, Kaker 8, Zorman 12. Trener: Gregor Rozman.

  ŽOK Ljutomer: Rosić, Makoter 11, Kutnjak 2, Petek 3, Hochstatter 1, Anželj 4, V. Kosi 4, Nedok, N. Kosi, Rakuša (L). Trener: Andrej Tot.

  Kamničanke v domačem prvenstvu v prvih treh krogih še niso izgubile, na drugi strani pa so novinke na prvoligaški sceni, ki jih vodi nekdanji slovenski reprezentant Andrej Tot, do svoje edine točke prišle na uvodni tekmi, ko so doma izgubile s Puconci. V Kamniku so bile Ljutomerčanke brez pravih možnosti na uspeh, tekme pa je bilo konec po uri in petih minutah.

  Kamniške odbojkarice so v dvoboj z gostjami iz Ljutomera, s katerimi do zdaj še niso igrale, vstopile resno, brez podcenjevanja in z asom Tine Kaker povedle s 6:2. Tudi po polminutnem odmoru gostij niso popuščale, igrale so resno ter po dveh točkah Olivere Kostić in točki Polone Marušič nasprotnicam pobegnile za enajst točk (19:8). Za prvo zaključno žogo je poskrbela Anja Zorman, niz pa se je končal z napako na servisu Kaje Makoter, sicer najbolj učinkovite igralke Ljutomerčank.

  Nekoliko bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so domačinke do prve večje prednosti prišle s petimi zaporednimi točkami, zadnji dve je z asom dosegla Nina Kotnik, ko so povedle z 9:4. Po polminutnem odmoru Andreja Tota so se njegove varovanke domačinkam s točko Makoterjeve približale na tri točke zaostanka (10:13), toda po napadu Tine Kaker in tremi lastnimi napakami so gostje dokončno izgubile stik z domačo ekipo. V končnici niza se je s tremi zaporednimi točkami izkazala Anja Zorman, ki je ob tem dosegla tudi dva asa.

  Ljutomerčanke so največji odpor nudile v tretjem nizu. Pri Kamničankah sta Eva Pogačar in Olivera Kostić igrali le v prvem nizu, Lucy Charuk pa sploh ni igrala, medtem ko je Elena Vukić zdaj že nekdanja igralka Calcit Volleyja. Do enajste točke sta bili ekipi še skupaj, nato pa so domačinke pobegnile za štiri točke (16:12), z novim asom Zormanove pa je bil niz, s tem pa tudi tekma, bolj ali manj odločen, saj so domačinke povedle z 20:14. Najbolj učinkovita igralka tekme Anja Zorman je tudi končala tekmo.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Zadovoljen sem s pristopom v tekmo, to je tisto, kar ponavljam dan za dnem in vesel sem, da je ekipa odreagirala tako, kot je, se pravi vstopila na igrišče brez kakršnegakoli podcenjevanja. Zavzeto, resno na vsako žogo in s tem strani sem toliko bolj vesel zmage. Zaigrale so lahko vse igralke z izjemo Lucy Charuk in prav vse so se izkazale, kar je dobra popotnica za naprej. Vsaka igralka je del te ekipe, zmaguje Calcit Volley in to je najbolj pomembno.«

   

   

  Komentarji