Ljutomerčanke prvič v Kamniku

  Odbojkarice prve ženske ekipe Calcit Volleyja se bodo v soboto v četrtem krogu 1A DOL za ženske doma pomerile z novincem na prvoligaški sceni, Ljutomerom. Tekma v športni dvorani Kamnik se bo začela ob 17. uri.

  Kamničanke v Mevzi v letošnji sezoni resnično nimajo sreče. Vanjo so vstopile z željo, da se spet uvrstijo na zaključni turnir, toda že na prvi tekmi pred domačimi gledalci se je sredi drugega niza poškodovala Katja Mihevc. Brez nje so potem izgubile s Strabagom iz Bratislave, le nekaj dni pozneje pa tudi v Zagrebu proti Mladosti. Za nameček so praznih rok ostale tudi v torek, ko so, tudi po napaki glavne sodnice, ostale brez vsaj ene točke.

  »Tekmovanje Mevza se res ni začelo z našimi pričakovanji, v najpomembnejših trenutkih nam je zmanjkalo malo športne sreče, ampak tako pač je. Mislim, da vsekakor ne smemo biti zadovoljne s svojo igro, prepričana sem, da lahko pokažemo še veliko več. Kar pa se tiče kakovosti tekem, menim, da so na dokaj visoki ravni, saj se srečajo najboljše ekipe iz posameznih držav. So pa zame to ene prvih mednarodnih tekem in zato tudi velik izziv,« je o ne ravno posrečenem začetku Mevze dejala letošnja okrepitev Kamničank Nina Kotnik.

  Če varovankam Gregorja Rozmana ne gre vse po načrtih v Mevzi, so zato toliko bolj uspešne v domačem prvenstvu, saj so po treh odigranih krogih še brez poraza. Tudi sobotni gost Ljutomer, novinec v ligi, jim ne bi smel predstavljati večje ovire. »Z odbojkaricami Ljutomera sem se že nekajkrat srečala, vendar ekipe ne poznam dobro. Kljub temu, da so novinke v prvi ligi, moramo tekmo vzeti resno in brez podcenjevanja. Vsako tekmo je treba vzeti resno, na njej pokazati svoj maksimum in se poskušati kaj naučiti. Upam, da se bomo tega držali in da kakšnih velikih presenečenj ne bo,« je v pričakovanjih novih treh točk odbojkarica iz Slovenj Gradca, ki je lani igrala za Formulo Formis, prav njene nekdanje soigralke pa so Kamničanke presenetile na prvi četrtfinalni pokalni tekmi.

  » V pokalu se nam prvi tekmi na žalost ni izšlo, vendar verjamem, da še nič ni izgubljeno. Čaka nas še ena zanimiva tekma in upam, da bo tokrat zmaga na naši strani,« je prepričana nadarjena sprejemalka, ki bo 12. decembra dopolnila 19 let, tako da je pred njo praktično še vsa odbojkarska kariera. »V Kamniku se za zdaj počutim odlično, malo se še privajam na novosti in samostojno življenje. Moj prvi cilj je le dobra sezona v Calcitu in izpolnitev pričakovanj, o prihodnosti še ne razmišljam. Tudi o reprezentanci trenutno ne razmišljam, bomo videli, kako se bodo stvari iztekle,« se s prihodnostjo še ne želi obremenjevati študentka dentalne medicine na Fakulteti za medicino v Ljubljani.

  Pari četrtega kroga 1. DOL za ženske

  Sobota, 3. november: GEN-I Volley – Calcit Volley II (Mestna športna dvorana, 18:00), Calcit Volley – Ljutomer (ŠD Kamnik, 17:00), Ankaran Hrvatini – Roto-Kema Puconci (dvorana OŠ Anton Ukmar, 19:00), SIP Šempeter – Luka Koper (ŠD OŠ Šempeter, 18:00).

   

  Komentarji