Namučile Koprčanke in osvojile točko

  Z novo sezono so začeli tudi v 1B. DOL za ženske. V prvem krogu je druga ekipa Calcit Volleyja v dvorani OŠ Stranje izgubila z Luko Koper z 2:3 (21, -17, -11, 20, -12). Varovanke Tjaše Gadže bodo v prihodnjem krogu, v soboto, ob 18.30, igrala v Braslovčah.

  Calcit Volley II – Luka Koper  2:3 (21, -17, -11, 20, -12)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 50, sodnika: Kodelič, Srša.

  Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 7, A. Stupar, Štern, Maček 13, Ifko 1, Vukojević 5, Butalič (L), Žvegla 15, S. Sitar 10, Gojak (L), Kraševec 6, Gimpelj 7, Vučurević. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Luka Koper: Đukić 18, Raič 3, Debernardi (L), Trobec 17, Dakič, Pavič 15, Maksić, Lenart 4, Kalem Mihalič, Lazar, Bijelič, Horolska 20. Trener: Marko Kalc.

  Kamniške princeske so za uvod v sezono dobile na papirju morda najmočnejšo ekipo 1B. lige, Luko Koper, ki se želi po lanskem izpadu kar najhitreje vrniti v elitno osmerico. Temu primerno so se Koprčanke tudi okrepile. Ostal je trener Marko Kalc, novinke pa so Manca Lenart, ki je še lani nosila dres prve ekipe Calcit Volley in z njim osvojila naslov državnih prvakinj, Karin Pavić in Ukrajinka Taisia Horolska, medtem ko se je vrnila Inga Raič. V nekoliko spremenjeni zasedbi so v sezono vstopile tudi Kamničanke, žal brez Špele Lužovec, ki je po poškodbi zdaj pomočnica trenerke Tjaše Gadže, prav tako je poškodovana Tara Gojak, z igranjem odbojke je prenehala Urša Herič. Nadomestile so jih Anja Maček in Kaja Gimpelj ter iz mlajših selekcij še Allegra Vučurević, Kristina Stupar in Špela Butalič.

  Začetek uvodnega niza je pripadel domači ekipi, ki je z asom Kaje Gimpelj povedla z 9:4. Na sredini niza je bila Sara Sitar v napadu uspešna za 13:7, šest točk prednosti (19:13) je bilo tudi po uspešnem napadu Naomi Žvegla. Toda bolj izkušene gostje se niso predale in po lastni napaki domače ekipe je bilo le še 19:20. Domača trenerka Tjaša Gadža je vzela polminutni odmor, v končnici pa se je razigrala Anja Maček, dosegla tri zaporedne točke, z asom pa je niz končala Tina Topič.

  V drugem nizu so Kamničanke korak z gostjami držale do devete točke, z delnim izidom 5:0 pa so jim Koprčanke pobegnile na 14:9. Razigrala se je Nina Đukić, ki je bila nevarna tudi na servisu, v domači ekipi so se pojavile težave na sprejemu, pa tudi napad ni bil več tako učinkovit. Niz je z asom končala Inga Raič. Tudi v tretjem nizu so se nadaljevale kamniške težave na sprejemu, kar so Koprčanke izkoristile in prišle do visoke zmage. Toda v četrtem nizu so Kamničanke spet prišle do svoje igre, boljše so izvajale začetne udarce, popravile so svoj sprejem, temu primeren je bil tudi napad. V izenačenem nizu so bile v končnici bolj zbrane domače odbojkarice, pohvale si zasluži predvsem Žvegla, ki je dosegla tri od zadnjih štirih točk za Kamničanke.

  O zmagi je tako odločal peti niz, ki je bil izenačen do pete točke. Z blokom Koni Trobec so gostje na menjavo strani odšle z dvema točkama prednosti, ki so jo po asu Pavič povečale na tri (9:6), s točko Horolske na štiri (11:7). Koprčanke so prišle tudi do štirih zaključnih žog, tretjo je nato izkoristila Trobec.