Obetavno v novo sezono

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v uvodu sezone v Sportklub prvi odbojkarski ligi pred svojimi gledalci v športni dvorani Kamnik premagal Fužinar SijMetal Ravne s 3:0 (20, 20, 17). Tudi v prihodnjem krogu bodo Kamničani igrali doma, njihov nasprotnik bo ob 20. uri Hiša na kolesih Triglav.

  Calcit Volley – Fužinar SijMetal Ravne 3:0 (20, 20, 17)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 80, sodnika: Miklošič, Kern.

  Calcit Volley: Planinšič 3, Vinkovič, Lazar 1, Klobučar 12, Košenina (L), Arsenoski, Okroglič 6, Sosa 20, Aponza 5, Pavlović 7. Trener: Matija Pleško.

  Fužinar SijMetal Ravne: Cafuta 6, Lednik 1, Križanič, Knuplež (L), D. Ranc 4, Bregar 7, Erpič 1, Makaš 18, Levar, Hribernik, Vučetić 1, V. Ranc 6. Trener: Bogdana Veličković.

  Pet let je že minilo od zadnjega dvoboja med kamniški in ravenskimi odbojkarji v prvoligaški konkurenci. Zadnji njihov dvoboj so na Ravnah na Koroškem dobili odbojkarji Calcit Volleyja, toda od njega je minilo že pet let, ekipi pa sta se od takrat precej spremenili. Predvsem to velja za kamniško, ki je v novo sezono v primerjavi z lansko vstopila le z novim kapetanom, Janom Klobučarjem in Nikom Mujanovićem, za vse druge je bila nocojšnja tekma njihova prva uradna v dresu. Veliko manj novincev je v novi sezoni na ravenski strani, pet, med njimi tudi Miha Bregar, ki je štiri sezone igral za Kamničane in bil dobro zapisan pri njihovih navijačih.

  Obe ekipi sta v tekmo vstopili oslabljeni, domačini brez obolelega Nika Mujanović, gostje brez izkušenih Vasje Plesca in kapetana Jureta Kasnika. Bolje so začeli domači odbojkarji, ki so z asom Luisa Sose povedli s 7:3, na servis Jureta Okrogliča in uspešnem napadu Klobučarja že z 10:4. Tudi po polminutnem odmoru Bogdana Veličkovića so Kamničani ohranjali prednost petih, šestih točk, po bloku Sose pa je bilo že 20:13. Niz je bil s tem odločen.

  Bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so varovanci Matije Pleška do prednosti treh točk prišli z blokom Klobučarja (12:9). Po gostujoči napaki so Kamničani sicer prišli tudi do vodstva s 16:12, kar jim še ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja, kajti z asom Mihe Cafute so Ravenčani prišli na točko zaostanka (14:16). Toda v končnici niza je bila kakovost vendarle na strani domače ekipe, v napadu je bil nevaren Sosa, ki je poskrbel za štiri zaključne žoge, domačini pa so po napaki gostov, tako kot v uvodnem nizu, izkoristili prvo.

  V tretjem nizu so Ravenčani domači ekipi sledili le do izida 6:7, po bloku Klobučarja pa je bilo že 12:7 za Calcit Volley. Pred vstopom v končnico niza so na servis Luke Lazarja, ob Okrogliču drugega povratnika v kamniško ekipo, povedli z 22:14, tekmo je končal Sosa s svojo dvajseto točko.

  Izjava po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Vedno se da igrati še boljše, toda za prvo tekmo je bilo v redu. Zmagali smo s 3:0, česar smo si tudi želeli. Ravenčani niso imeli česa izgubiti, resda so igrali brez Plesca in Kasnika, dveh igralcev prve postave, ampak včasih je takšen tekmec, če mu dovoliš, da se razigra, lahko nevaren. Mi tega nismo dovolili, dejstvo pa je, da bomo morali v nadaljevanju sezono dvigniti raven svoje igre.«