Začele, kot se za državne prvakinje spodobi

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v ubranitev naslova državnih prvakinj krenile v svoji dvorani. V prvem krogu Sportkkub prve odbojkarske lige za ženske so doma s 3:0 (14, 17, 18) premagale ATK Grosuplje, že v petek, ob 20. uri pa se bodo v koprski dvorani OŠ Anton Ukmar pomerile z Ankaranom.

  Calcit Volley – ATK Grosuplje  3:0 (14, 17, 18)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Kern, Miklošič.

  Calcit Volley: Gorjup, Radišković 11, Vovk 4, Đorđević 9, Hutinski 14, Boisa 3, Kregar 7, Charuk, M. Pucelj 3, Čižman 6, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

  ATK Grosuplje: Krašovec 7, Bakan, Boben, Šen 6, Kukman 2, Žužek 4, N. Pucelj 2, Filipič (L), Gornjec Hodnik, Čož 5, Križman (L), Strgar 5. Trener: Matija Slobodnik.

  Trikratne zaporedne državne prvakinje so se svojim navijačem predstavile v nekoliko drugačni zasedbi, kot so jih gledali v lanski sezoni. Prvič so pred njimi zaigrale Mila Đorđević, Sara Hutinski, Ula Gorjup, Maša Pucelj in Katja Banko, po šestih letih pa se je vrnila Klara Kregar. Predvsem za najmlajšo od njih, šele16-letno Mašo Pucelj, ki je tudi že članska reprezentantka, je bila tekma z Grosupeljčankami nekaj posebnega, saj je prvič v svoji karieri igrala proti svoji matični ekipi. Z Grosuplja je v letošnji sezoni prišel tudi pomočnik Simon Krakar, pomočnik prvega kamniškega trenerja, Gregorja Rozmana. Ob Maši Pucelj so gostje ostale še brez nekaterih nosilk igre, med novinkami pa velja omeniti prihod Zale Krašovec, ki je predlani igrala za drugo ekipo Calcit Volleyja, lani pa za Krim. Zala Krašovec pa ni edina Kamničanka v dresu ATK Grosuplja, saj že od lani zanj igra Lana Žužek.

  Domača ekipa je v uvodno tekmo sezono vstopila brez Neneh Sillah, vendar tudi premalo odločno. Varovanke Matije Slobodnika, ki so pred tekmo dejale, da se bodo borile po svojih najboljših močeh, so z dvema zaporednima točkama izenačile izid na 9:9, zato je domači trener Gregor Rozman posegel po prvem polminutnem odmoru. Šele po njem so na servis Neje Čižman in napadu Klare Kregar prišle do nekoliko večje prednosti (13:9), ki so jo gostje z dvema zaporednima asoma Klavdije Čož znižale le še na točko zaostanka (12:13). Vendar je bilo njihovo veselje kratkotrajno, kajti domače odbojkarice so seriji uspešnih servisov Klare Kregar prišle do enajstih točk prednosti (23:12). Zmago v prvem nizu, v katerem so Kamničanke dosegle pet blokov, je potrdila Ana Marija Vovk, ki je nekaj pred tem zamenjala Mašo Pucelj.

  V drugem nizu so Grosupeljčanke z dvema zaporednima blokoma Klavdije Čož še vodile s 6:5, vendar so sledile tri zaporedne točke Andjelke Radišković, zadnji dve z asom, ter blok Sare Hutinski. V novih težavah so se gostje znašle na servis Hutinski, ko so Kamničanke pobegnile za šest točk (13:7). Gostje so na polovici niza prepolovile svoj zaostanek (13:16), vendar je bilo nadaljevanje ob boljšem servisu spet v znamenju domače ekipe. Z asom, skupno petim kamniškim v drugem nizu, ga je končala Mila Đorđević.

  Tudi v začetku tretjega niza je imela gostujoča sprejemalska vrsta težav na servis nasprotnika, saj so Kamničanke na servis Kregar, dosegla je tudi tri zaporedne ase, povedle s 6:0. Tudi po zaslugi padca zbranosti so Grosupeljčanke hitro prišle do tri točke zaostanka (5:8), v novih težavah pa so se spet znašle na servis Đorđević, ko so po njenem novem asu, že četrtem, zaostajale za sedem točk (12:5). Tekma je bila s tem odločena, Kamničanke so še naprej prevladovale v bloku, predvsem Hutinski, ki je kar sedem točk dosegla v tem elementu igre, po bloku Naje Boise pa je bilo 19:9. Zadnjo točko na tekmi je prispevala Kregar.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »V začetku prvega niza se je poznalo, da je šlo za prvo tekmo v sezoni v tej sestavi, kar ni bilo ravno preprosto, saj je vendarle šlo za prvo uradno tekmo. Morda smo bili tudi premalo sproščeni, saj imamo veliko treningov, veliko je poudarka na tehničnih stvareh, tako da smo še v nekakšnem krču, ki ga moramo prebiti. Ampak na koncu smo odigrali korektno tekmo, lahko smo zadovoljni s servisom, kjer smo ob devetih asov imeli le deset napak, zato nam je bilo potem lažje tudi v povezavi bloka in obrambe. Pozna se nam, da smo šele na začetku, da nam še manjka prave povezanosti, verjamem pa, da bomo s tekmami tudi to pridobili.«