“Naj zmaga mlajši brat”

  Odbojkarji Calcit Volleyja bodo v petek ob 18.30, tekma bo tudi v neposrednem prenosu na Sportklubu 3, gostovali v Murski Soboti. Prvič v letošnji sezoni se bodo pomerili s Panvito Pomgrad, ki jo vodi njihov lanskoletni trener Aleš Hribar. Tekma bo zanimiva tudi zato, ker za Kamničane igra Klemen Hribar, brat soboškega trenerja, to pa bo tudi prvič, da bosta brata na nasprotnih straneh mreže.

  »Seveda se z Alešem, ko pride domov, pogovarjava tudi o odbojki, vendar to ni najina glavna tema pogovorov. Žal mi je, da sva kot prvi trener in igralec skupaj sodelovala le eno leto, ampak tako se je pač zgodilo. Veseli me, da tudi s Panvito žanje lepe rezultate in upam, da je pred njim še lepa trenerska kariera, toda ko si bova v petek stala na nasprotnih straneh mreže, naj zmaga mlajši brat,« je o petkovem bratovskem dvoboju dejal mlajši Klemen Hribar, ki zelo ceni to, kar je v letošnji sezoni uspelo oslabljeni soboški ekipi.

  »Ker so imeli vso sezono veliko težav s poškodbami, je za Panvito lep uspeh že to, da so se uvrstili v modro skupino. Škoda, da jim je v pokalnem tekmovanju le malo zmanjkalo, da niso prišli na zaključni turnir. Očitno je, da v klubu delajo dobro, imajo dobro sestavljeno ekipo, ki je lahko zelo nevarna. Ampak veliko bo odvisno od nas samih, kako bomo vstopili v tekmo. Morda je naša liga za odtenek slabša od srednjeevropske, vendar moraš tudi v njej, če želiš zmagati, ves čas igrati blizu svojega maksimuma. Vse drugo te hitro lahko pripelje do neugodnega izida,« opozarja odlično libero kamniške ekipe.

  V letošnji sezoni, ki so jo Kamničani sicer začeli odlično, z zmagama proti ACH Volleyju in Merkur Mariboru v srednjeevropski ligi, oba izida veljata tudi za modro skupino, so Klemen Hribar in soigralci padli v serijo zaporednih porazov. Začeli so se s povratno tekmo z Mariborčani v dvorani Tabor, končali pa z bolečim porazom v polfinalu Pokala Slovenije, ko so bili zanje spet usodni varovanci Sebastijana Škorca. Od tega poraza pred svojimi navijači so kamniški odbojkarji nanizali same zmage. Tudi obe dozdajšnji v modri skupini, obe v gosteh. V prvem krogu proti Salonitu in prejšnjo sredo proti Krki.

  »Zelo pomembno je, da od pokalne tekme z Mariborom nismo več izgubili. Predvsem to velja iz psihološkega vidika, kajti vidimo, da še znamo igrati odbojko in da nismo zabredli tako globoko, kot so nekateri mislili. Imamo dobro ekipo, in če zaigramo, kot znamo, lahko premagamo vsakega nasprotnika, kar smo v letošnji sezoni že dokazali. Verjamem, da je ta kriza za nami,« je prepričan mlajši od bratov Hribar.

  V dozdajšnjem delu sezone je Calcit Volley v primerjavi s prejšnjimi sezonami odigral veliko manjše število tekem. Tako bo recimo od tekme s Krko do petkovega obračuna v Murski Soboti minilo devet dni. »Po eni strani je dobro, da igramo nekoliko manj, po drugi strani pa spet ne, saj nismo v nekem rednem tekmovalnem ritmu. Tako smo bili zdaj devet dni prosti, že po petkovi tekmi v Murski Soboti pa igramo doma z Mladostjo. Toda glede na to, da smo imeli tudi letos kar nekaj težav s poškodbami, je dobro, da si tekme ne sledijo ena za drugo, prav tako nam to v tem trenutku ustreza tudi zato, ker je pred novim letom prišlo do menjave trenerja. Zdaj se lahko v miru prilagodimo na nov sistem, ki ga uvaja Gašper Ribič in se že lahko pripravljamo na končnico srednjeevropske lige in predvsem državnega prvenstva.«

  Proti komu bodo igrali 4. marca v polfinalu zaključnega turnirja srednjeevropske lige, je lahko odvisno tudi od Kamničanov samih. Če bodo v soboto premagali Mladost Zagreb, se lahko v Zwettlu pomerijo tudi s SK Zadrugo Aich/Dob, v primeru poraza bi bil njihov nasprotnik aktualni prvak Hrvaške.

  »Popolma vseeno je, s kom bomo v Zwettllu igrali v polfinalu. Misliti moramo samo na to, da igramo dobro. Čeprav sobotna tekma za nas ne bo odločala o ničimer, ne bo nič manj pomembnejša, saj želimo ostati v zmagovalnem ritmu, predvsem pa narediti še korak naprej v svoji igri. Vsekakor bomo naredili vse, da dobimo tudi to tekmo,« obljublja igralec, ki vso svojo kariero igra za Calcit Volley.