“Da spet igram, sem vztrajala in se trudila celo leto.”

  Aktualne prvakinje srednjeevropske lige se bodo do konca sezone popolnoma usmerile v državno prvenstvo. V torek so v zaostali tekmi zadnjega kroga rednega dela 1A. DOL v gosteh premagale Luko Koper. Ena od junakinj dvoboja je bila tudi Katja Mihevc, ki bo s soigralkami proti Koprčankam spet igrala v soboto, v prvem krogu modre skupine. Tekma, ki se bo začela ob 17. uri, bo v športni dvorani Kamnik.

  Skoraj leto dni je trajalo, da se je Katja Mihevc po hudi poškodbi levega kolena, do nje je prišlo 4. oktobra 2018 na tekmi s Strabagom iz Bratislave, vrnila na odbojkarsko igrišče. Njena vrnitev je bila po »kapljicah«, v torek pa je v Kopru igrala vso tekmo, v treh nizih ob 70-odstotni učinkovitosti v napadu dosegla 11 točk, ob tem je imela tudi tri ase in blok. Ves trud, ki ga je vložila v to, da se vrne na igrišče, je bil tako poplačan.

  »Res je. Ravno za to, da spet igram in pomagam dekletom na igrišču, sem vztrajala in se trudila celo leto. In to je osebno zame največja zmaga, da napredujem iz treninga v trening ter da vse to lahko ob priložnostih pokažem tudi na igrišču,« je bila po tekmi dobre volje Mihevčeva, ki je svoj delež prispevala tudi k prvemu mestu Calcit Volleyja v srednjeevropski ligi.

  Na zaključnem turnirju v Novi Gorici so Kamničanke s svojo najboljšo predstavo sezone v polfinalu odpihnile Jedinstvo Brčko, v finalu pa so po zaostanku dveh nizov pripravile popolni preobrat. Zanje je bila ta zmaga še toliko pomembnejša zato, ker so jih Mariborčanke v zadnjem času redno premagovale v finalnih tekmah, tudi na nedavnem zaključnem turnirju finala slovenskega pokala. Zdaj varovanke Gregorja Rozmana vedo, da bankirke lahko premagajo tudi v finalu, ne samo v rednem delu tekmovanja.

  »Mislim, da je bila ta zmaga ravno s psihološkega vidika za nas najbolj pomembna. Po finalu pokala nas je poraz prav psihološko najbolj utrudil, ker smo bili tako blizu sami zmagi, vendar smo vedeli, da bomo imeli kmalu priložnost, da jim vrnemo. Zavedamo se svojih sposobnosti, prav tako dobro poznamo mariborsko ekipo in vemo, da smo jih sposobne premagati tudi v nadaljnjih medsebojnih tekmah, če bo le vsaka igralka stoodstotna na igrišču,« 22-letna odbojkarica z Vranskega, ki dres Calcit Volleyja nosi vse od sezone 2016/17.

  Ker se bo v modri skupini igralo po enokrožnem sistemu, bo zato vsaka tekma in vsak niz še toliko bolj pomemben. Mariborčanke trenutno Kamničankam bežijo za točko, tako da bo najverjetneje o prvem mestu pred začetkom končnice odločala tekma v dvorani Lukna. Toda ob tem obe ekipi ne smeta pozabiti na preostale štiri tekme, da ne bi prišlo do kakšnega neljubega presenečenja.

  »Pomembno bo, da bomo v vsako tekmo vstopile maksimalno zbrano, si nabrale maksimalno število točk, da bo na koncu res odločala naša medsebojna tekma v Mariboru. Naš cilj je prehiteti Maribor in si zagotoviti prednost in s tem eno tekmo več v Kamniku. Še prej pa moramo poskrbeti za dobre predstave na vseh ostalih tekmah, saj bo vsaka točka odločala,« se pomembnosti preostalih štirih tekem v modri skupini zaveda nekdanja mladinska reprezentantka Slovenije. Čeprav so v torek s soigralkami brez večjih težav premagale Koprčanke, v sobotni novi tekmi ne bodo podcenjevale nasprotnic.

  »Velika napaka bi bila, če bi mislile, da bomo še enkrat zlahka prišle do treh točk. Koprčanke so sposobne igrati veliko bolje, kot so igrale v torek, toda če bomo v igro vstopile zbrane od začetka pa vse do zadnje točke, brez predsodkov in tekmo odigrale na dobri ravni, naša zmaga ne bo vprašljiva,« Katja Mihevc navkljub vsemu verjame v novo zmago svoje ekipe.