Na krilih Lužovčeve do zmage

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v osmem krogu zelene skupine 1A. DOL za ženske doma premagale ekipo Roto-Kema Puconci s 3:0 (21, 21, 14). Z zmago so vsaj do jutrišnjega gostovanja ATK Grosuplja v Zrečah spet na drugem mestu prvenstvene lestvice. Že v petek čaka Kamničanke nova preizkušnja, ko bodo ob 20. uri v dvorani OŠ Stranje gostile Ankaran-Hrvatine.

  Calcit Volley – Roto-Kema Puconci  3:0 (21, 21, 14)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Atanasov (Kranj), Tomec (Novo mesto).

  Calcit Volley II: Krašovec 1, Špoljarič 9, Topič, Šeme (L), Lužovec 22, Javornik, Juhant, Gojak, Bošeska, Žužek 6, Zatković 15, Sitar 2, Jerala, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

  Roto-Kema Puconci: Svetanič 9, Kerbler 1, D. Oletič 12, Vilfan 8, Pintarič 1, Šadl, M. Oletič 6, Gjergjek. Trener: Tin Vrabl.

  Kamniške princeske so hitro pozabile na zamujeno priložnost v prejšnjem krogu, ko so v Grosuplju po vodstvu z 2:0 v nizih na koncu osvojile le točko, s katero so bile pred nocojšnjim obračunom s Pucončankami na tretjem mestu. Gostje so v Kamnik prišle le z osmimi igralkami in so v prvih dveh nizih še držale korak z domačinkami, ki pa so v tretjem nizu ob nezaustavljivi Špeli Lužovec prišle do zanesljive zmage. Z njo so spet pred Grosupeljčankami, ki pa imajo tekmo manj.

  V uvodnem nizu sta se ekipi do trinajste točke menjavali v vodstvu, z blokom Eve Zatković pa so domačinke prvič na tekmi prišle do treh točk prednosti (16:13). Vendar s tem odpora gostij še niso zlomile, predvsem po zaslugi Diane Oletič, s točko njene sestre Michelle pa so pred vstopom v končnici forme zaostajale le za dve točki (19:21). Z dvema zaporednima točkama Zatkovićeve in Sare Sitar so Kamničanke prišle do štirih točk prednosti (23:19), niz pa je končala Zala Špoljarič.

  Še bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem je Nuša Svetič z asom izid na 19. točki izenačila, po napaki domače ekipe pa so Pucončanke še zadnjič prišle do vodstva (20:19). Toda že v naslednjem napadu je Špela Lužovec poskrbela za izenačenje, v končnici pa so domačinke s tremi zaporednimi točkami prišle do vodstva z 2:0.

  Špela Lužovec, ki je dosegla zadnjo točko v drugem nizu, je v tretjem zablestela v polnem sijaju. Za kamniško sprejemalko gostje niso več našle protiorožja in po njeni  šesti zaporedni točki je bila tekma odločena, saj je bilo na semaforju že 16:6 za Calcit Volley. Visoke prednosti domače odbojkarice niso zapravile, s svojo 22. točko ob 61-odstotni uspešnosti je tekmo končala Špela Lužovec.