Finale je zgodba zase

  Tudi peto zaporedno sezono se bosta v finalu končnice 1. DOL za moške pomerili ekipi ACH Volleyja in Calcit Volleyja. V vseh letošnjih medsebojnih obračunih, tudi v finalu Pokala Slovenije, so bili boljši aktualni slovenski državni prvaki, vendar Kamničani zatrjujejo, da se bo v finalu končnice odvijala nova zgodba. Prva finalna tekma bo na sporedu v sredo, ob 18. uri, v športni dvorani Tivoli, ekipi igrata na tri zmage. 

  V polfinalu končnice so bili kamniški odbojkarji boljši od Mariborčanov, medtem ko so bili Ljubljančani v dveh tekmah boljši od Kanalcev. Težjo pot do finala so vseeno imeli Kamničani, ki so na prvi polfinalni tekmi pred polno domačo dvorano brez izgubljenega niza na kolena spravili mariborsko ekipo, toda v dvorani Tabor so se morali še kako potruditi, da so strli odpor razpoloženih Mariborčanov.

  »Z Mariborom smo se v letošnji sezoni pomerili tudi v četrtfinalu Pokala Slovenije in tudi takrat je bil naš medsebojni obračun izenačen. Vedeli smo, da nam v dvorani Tabor ne bo lahko. Prvo polfinalno tekmo smo odigrali dobro, kar je bila dobra popotnica za povratno tekmo, ampak v Mariboru je bila tekma zase. Po dobrem začetku smo v drugem nizu nekoliko padli v igri, v tretjem pa je bila tudi sreča na naši strani. Nekateri so menili, da so bile to izkušnje, toda če se niz konča z 31:29, je težko govoriti o izkušnjah. Tokrat je šla sreča v našo koristi,« je o polfinalnih obračunih z Mariborčani dejal Domen Kotnik.

  Tudi prerojena mariborska ekipa je pripomogla k temu, da je bilo letošnje državno prvenstvo eno bolj izenačenih, pa tudi bolj kakovostnih v zadnjih nekaj sezonah. Izenačenost ekip so v rednem delu prvenstva na svoji koži okusili tudi kamniški odbojkarji. »Mislim, da je vsako leto več dobrih ekip, tako da v ligi ni več enostavnega nasprotnika in je treba v vsako tekmo vstopiti na polno. Tako smo se tudi mi opekli s Črnučami, ki se zdaj borijo za obstanek v ligi, je pa to dobro za slovensko odbojko. Več kot je močnih ekip, bolj so zanimive tekme. Res je, da letos ACH Volley vsaj za zdaj prednjači, toda tudi mi še nismo rekli zadnje besede,« se je Kotnik že dotaknil finalnih obračunov končnice z ljubljanskimi odbojkarji, ki so dobili vse štiri letošnje medsebojne tekme.

  »Res je, da v letošnji sezoni proti ACH Volleyju še nismo osvojili niti niza. Imam pa občutek, da Ljubljančani proti nam resnično igrajo stoodstotno in veliko bolj zavzeto kot proti drugim ekipam. Prav na vsaki tekmi so hitro kaznovali naše lastne napake. V kar nekaj nizih smo bili do končnice celo v prednosti, tudi v finalu Pokala Slovenije, v ključnih trenutkih, ko bi morali zaključiti napade, pa nam to ni uspelo. Vendar bo v finalu nova zgodba, v kateri bomo tudi mi iskali svojo priložnost.«

  V finalu se igra na tri zmage, Kamničani pa se zavedajo, da bo treba iti korak za korakom, še posebej pa bodo pomembni vstopi v tekme. »V zadnjem času smo prikazali nekaj dobrih tekem in verjamem, da bomo vso to energijo in dobro formo prenesli v finalne tekme. Prepričan sem, da nam bo veliko lažje, če pridemo do prvega osvojenega niza,« se ugodnega razpleta finala končnice nadeja Kotnik, ki tudi prihaja v vse boljšo formo. Razveseljivo pa je, da se je v Mariboru ekipi pridružil tudi Miha Bregar, tako da bo imel trener Aleš Hribar na voljo, z izjemo Maxsona Pereire, vse igralce.

  »Vsa čast Mihi, ki je po le enem treningu dal svoj delež k zmagi v Mariboru. Verjetno se mu bo še nekaj časa poznalo, da dolgo ni igral, ampak najbolj pomembno je, da težav z roko nima več. Verjamem, da bo spet prispeval svoj delež k ekipnemu uspehu. Glede sebe pa bi dejal, da že štiri, pet mesecev nimam več nobenih težav s križem, počutje je vedno boljše in upam, da se bo to poznalo tudi na igrišču,« je pred prvo finalno tekmo končnice dejal 25-letni kamniški sprejemalec.

  Spored finalnih tekem končnice 1. DOL za moške

  Prva tekma, sreda, 10. april: ACH Volley – Calcit Volley (ŠD Tivoli, 18:00), druga tekma, ponedeljek, 15. april: Calcit Volley – ACH Volley (ŠD Kamnik, 18.30), tretja tekma, četrtek, 19. april: ACH Volley – Calcit Volley (ŠD Tivoli, 18:00), morebitna četrta tekma, ponedeljek, 22. april: Calcit Volley – ACH Volley (ŠD Kamnik, 18:00), morebitna peta tekma, četrtek, 26. april: ACH Volley – Calcit Volley (ŠD Tivoli, 18:00).