Na Finsko po ugoden izid

  Pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije, ki bo konec tedna v Kanalu, čaka odbojkarje Calcit Volleyja še prva tekma drugega kroga pokala Challenge v 2500 km oddaljenem Kuopiu. Tekma proti Savo Volley Kuopiu, trenutno drugouvrščeni ekipi finskega prvenstva, ki je v prvem krogu brez težav izločila avstrijski Amstetten, bo v torek, ob 18.30, povratna pa 16. januarja v Kamniku.

  V zadnji prvenstveni tekmi v letu 2018 so kamniški odbojkarji premagali kranjsko Hišo na kolesih s 3:0. Z igro sicer niso navdušili, vendar z izjemo drugega niza njihova zmaga ni bila pod vprašajem. To pa je bilo pred težkim gostovanjem, najdaljšem v letošnji sezoni, tudi najbolj pomembno. »Igra ni bila na zelo kakovostni ravni, vendar še vedno dovolj dobra, da smo vknjižili vse tri točke,« se je sobotne zmage v lokalnem derbiju dotaknil Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja, ki je na pot na Finsko odšel že v nedeljo popoldne.

  »Kuopio bo zelo zahteven nasprotnik. Trenutno je tako kot mi na drugem mestu, v svojih vrstah ima zelo kakovostne igralce, predvsem pa so na vseh igralnih mestih zelo dobro pokriti. Imajo tudi nekaj reprezentantov, najbolj znan je Antti Siltala, in dva tujca, sprejemalca Andrus Raadik iz Estonije ter Japonca Taichija Kawaguchija, ki igra na mestu libera. Nekaj podatkov imamo, tako da nam je znano, kako igrajo, bo pa verjetno to morda celo najbolj zahteven nasprotnik v dozdajšnjem delu sezone,« je z izbranimi besedami o torkovem nasprotniku govoril Hribar.

  Pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije bodo Kamničani, tako kot lani, ko so dva dni pred polfinalno tekmo pokala Slovenije v povratni tekmi drugega kroga pokala CEV gostovali v Ajacciu na Korziki, torej spet imeli naporno gostovanje.

  »Žal tako je, je pa vseeno dobro, da bomo na Finskem igrali že v torek. Na ta način bomo imeli dan več za regeneracijo in počitek, da se bomo lahko normalno pripravili na polfinalni dvoboj s Črnučami. Glede na to, da so nas Črnučani presenetili v državnem prvenstvu, se bomo nanje še toliko bolj resno pripravili. Ampak glede na to, da je bilo že lani nekaj podobnega, to za nas ne bo nič novega. Vendar v tem trenutku tako ali tako razmišljamo le o torkovi tekmi, kajti morebitni ugoden izid bi bil dobra spodbuda tudi za slovensko pokalno tekmovanje. Če bomo igrali svojo igro, lahko že na Finskem presenetimo,« je prepričan trener kamniških odbojkarjev.

  »Če bodo želeli Kamničani izločiti Kuopio, bodo morali igrati zelo dobro. Na Finskem je liga zelo težka, saj se igra štirikrožno, za nami pa je recimo že 19 krogov, tako da je vprašanje, v kakšni zasedbi bo Kuopio v torek igral. Njihov trener ima na voljo 12 igralcev, ki jih ves čas rotira. Njihov glavni igralec je Oli-Pekka Ojansivu, ki igra na mestu korektorja, vendar je bil nekaj časa poškodovan in ni igral. Pred dvema tednoma je spet skušal igrati, vendar ni bilo vse v redu, tudi zadnje tekme v prvenstvu ni igral, toda kolikor mi je znano, se je odzval vabilu finskega selektorja, tako da bo prihodnji teden prišel na priprave. Ob njem so nosilci igre še mladi organizator igre Fedor Ivanov, legendarni Antti Siltata ter estonski reprezentant Andrus Raadik. Predvsem bodo morali Kamničani dobro servirati, ker so Finci tehnično zelo dobro in igrajo hitro odbojko,« je o nasprotnikih Calcit Volleyja povedal Radovan Gačič, ki je v letošnji sezoni trener najboljše finske ekipe Fort Store Levoranta Sastamala.

  V prvem krogu pokala Challenge so Kamničani izločili švicarsko ekipo Biogas Volley Näfels.

  Komentarji