Aachen bo zadnji test pred polfinalom pokala Slovenije

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v torek ob 20. uri odigrale še svojo zadnjo tekmo v športni dvorani Kamnik v letu 2018. V prvi tekmi drugega kroga pokala Challenge bodo gostile nemško ekipo Ladies in Black Aachen, ki je v prvem krogu izločila portugalsko ekipo Famalicao/Leica, medtem ko so bile Kamničanke boljše od Slavije iz Bratislave.

  V soboto so se morale Kamničanke kar pošteno potruditi, da so strle odpor SIP Šempetra, ki je ob zmagi v tretjem nizu resno zapretil tudi v prvem in četrtem. Toda, kot pravi Rozman, najbolj pomembne so tri točke, s katerimi so leto 2018 končale na drugem mestu državnega prvenstva. »Nekaj slabša predstava je bila tudi posledica celotedenskega treninga in sredine tekme v Hočah, tako da nismo bili sveži, ko pa je tako, je težko igrati. Ampak to smo tudi pričakovali,« je o sobotni tekmi s Šempetrankami dejal Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja, ki že v torek pričakuje boljšo predstavo svojih varovank, vrhunec pa seveda pričakuje na zaključnem turnirju pokala Slovenije.

  Toda pred petkovim polfinalnim obračunom z GEN-I Volleyjem jih v torek čaka nič manj pomembna tekma z nemško ekipo iz Aachna, ki od leta 2013 igra z imenom Ladies in Black. »Do petkovega polfinala z Novogoričankami bomo imeli dovolj časa, da se spočijemo in v miru pripravimo na to tekmo. Ker zagotovo ni vseeno, kje končaš evropsko tekmovanje, bo to lepa priložnost, da pridemo do ugodnega izida,« napoveduje Rozman, ki je, kolikor se je dalo, dobro proučil »dame v črnem«.

  »V soboto so v polfinalu nemškega pokala namučile Sttutgart, ki igra v ligi prvakinj. Čeprav so izgubile, so bile zelo blizu uspeha, kar dovolj zgovorno govori o njihovi kakovosti. V svoji ekipi imajo tri Nizozemke, Kirsten Knip, Marti Jasper in Nicole Oude Luttikhuis, dve Belgijki, Aziliz Divoux in Jodie Guilliams ter dve Američanki, Marie Taylor Agost in Madison Jo Farrell. Tako da je pred nami vse prej kot lahka naloga, toda kot rečeno, še zdaleč ni vseeno, ali bomo tekmovanje končali v drugem krogu ali se bomo uvrstili naprej.«

  Na srečo Kamničanke svojo evropsko tekmo igrajo pred svojimi navijači, medtem ko bodo Novogoričanke dan pozneje v pokalu Challenge v Budimpešti igrale z Vasasem. »Če bi morali prvo tekmo igrati v Aachnu, bi bilo bistveno težje, saj bi nam takšno potovanje vzelo vsaj dan ali dva. Druga prednost je, da bo tekma v torek, tako da smo s tega stališča lahko zadovoljni. Vsekakor bo torkova tekma že kar dober pokazatelj naše trenutne forme,« je še dejal trener kamniških odbojkaric.

  Komentarji