Dečki napredovali, deklice polovično

  V nedeljo so z državnim prvenstvom začeli tudi dečki v mali odbojki. Odbojkarji Calcit Volleyja so se po hudem boju na turnirju v dvorani OŠ Ketteja in Murna v Ljubljani uvrstili v nadaljnji krog tekmovanja. Aktivni sta bili tudi obe ekipi kamniških deklic, ki so v dvorani OŠ Stranje na turnirju tretjega kroga pomerile tudi med seboj. Uspešnejša je bila prva ekipa.

  Varovanci trenerke Tanje Božinovič so na prvi tekmi turnirja v Ljubljani morali priznati premoč Črnuč, ki so po maratonskem tie-breaku v tretjem nizu slavili z 2:1 (-11, 18, 23), medtem ko je Ljubljana Volley z 2:0 (9, 11) ugnala ACH Črnuče. Ljubljančani so nato premagali še Črnučane z 2:1 (12, -22, 13) in napredovali v drugi krog, svojo prvo zmago pa so v repasažu zabeležili tudi Kamničani, ki so ekipo ACH Črnuče premagali z 2:0 (9, 20). O napredovanju je tako odločala tekma med Črnučami in Calcit Volleyjem. Podobno kot že na prvi tekmi, je tudi tokrat o zmagovalcu odločal tie-break. Bolj zbrani so bili kamniški odbojkarji, ki so ga dobili s 15:13, končni izid pa je bil 2:1 (17, -17, 13) za Calcit Volley.

  Za dečke Calcit Volleyja so igrali: Jaka Albič, Domen Bičanič, Jon Jensterle, Nejc Korošec, Marcel Kotnik, Enej Leskovar, Nejc Okorn, Jaša Skvarča, Drejc Strniša, Blaž Testen, Nik Špoljarič.

  Za deklicami v mali odbojki je že tretji krog kvalifikacij. V kamniško-notranjsko-dolenjski regiji igrata obe ekipi Calcit Volleyja, ki sta se v štirinajstih dneh še drugič pomerili druga z drugo. Tako kot pred dvema tednoma, ko je bil turnir v športni dvorani Kamnik, je bila boljša prva ekipa, ki je zmagala z 2:0 (8, 9). Z identičnim izidom, 2:0 (8, 9), je do zmage prišel tudi ATK Grosuplje, ki je bil boljši od Domžal. Grosupeljčanke so bile premočne tudi za prvo ekipo Calcit Volleyja, ki so jo premagale z 2:0 (9, 17), dober odpor pa je Domžalčankam nudila druga ekipa, ki je izgubila z 1:2 (21, -24, -18). »Obe ekipi si zaslužita pohvale za svojo igro. Prva ekipa je proti visoki in zelo kakovostni ekipi ATK z Grosuplja dokazala, da se ne boji močnih udarcev, škoda pa je, da je druga ekipa v tie-breaku naredila preveč lastnih napak, tako da je v razburljivi končnici ostala praznih rok,« je obe ekipi pohvalila Katarina Vraber, trenerka Calcit Volleyja. Calcitovke bodo pred odhodom na krajše počitnice igrale še na božično-novoletnem turnirju.

  Za prvo ekipo Calcit Volleyja so igrale: Zoja Potočnik, Zoja Somrak, Kristina Stupar, Petra Žavbi, Neja Drnovšek, Špela Butalič, Nina Sitar, Brina Vita Mauhar in Neža Zarja Kovač.

  Za drugo ekipo Calcit Volleyja so igrale: Maša Petek, Tajša Lesjak, Sara Dolenc, Taja Omerzu, Neža Sodnik, Aida Alilovič, Tajda Adrovič, Zoja Mandič in Dženana Hamidović.