Mariborčanom niso oddali niti niza

  Druga moška ekipa Calcit Volleyja je v prvi tekmi 16. kroga v gosteh premagala Merkur Maribor II s 3:0 (15, 18, 21). Svojo naslednjo tekmo bodo Kamničani igrali v sredo, 8. marca, ko bodo v zaostali tekmi 15. kroga gostili Braslovče.

  Merkur Maribor II – Calcit Volley II  0:3 (-15, -18, -21)

  Maribor – Dvorana OŠ Bojana Illicha, gledalcev 15, sodnika: Goznik, Ledenik.

  Merkur Maribor II: Gojkovič, Belec, Križman, Badrov (L), Iršič, Horvat, Breznik, Rozman, Kac. Trener: Peter Možič.

  Calcit Volley II: Podbregar, Medved (L), Okorn, Drolc, Drnovšek, Poljanšek, Blaževič, Burkeljca. Trener: Gašper Ribič.

  Četa Gašperja Ribiča je v Maribor prišla z le osmimi igralci, saj sta zaradi bolezni doma ostala Enej Sladič in Gregor Frece. Toda tudi to ni vplivalo na njihovo igro, saj so bili vso tekmo veliko boljši nasprotnik in so še šestnajstič v letošnji sezoni igrišče zapustili visoko dvignjenih glav.

  Že začetek uvodnega niza je nakazal, da imajo Kamničani boljšo ekipo, saj so povedli z 11:3, pri njihovem vodstvu s 16:6 pa je bil niz praktično odločen. Bolj izenačen je bil drugi niz, pa še to le do pete točke, ko so gostje z delnim izidom 6:2 domačinom pobegnili na 11:7. Mariborčani so se jim še približali na 10:13, toda po petih zaporednih kamniških točkah je bilo jasno, da bo tudi drugi niz pripadel gostom, ki so tudi v tretjem nizu ves čas nadzorovali potek srečanja in se po prvi zaključni žogi veselili nove zmage.