Prva od petih Mariborčankam

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v zaostali tekmi 13. kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh izgubile z Novo KBM Branikom z 2:3 (-24, 28, -20, 21, -15). Tudi svojo naslednjo tekmo bodo Kamničanke igrale v Mariboru, in sicer bodo v sredo, 1. marca, proti bankirkam igrale prvo polfinalno tekmo srednjeevropske lige. Tekma se bo začela ob 18. uri.

  Nova KBM Branik – Calcit Volley  3:2 (24, -28, 20, -21, 15)

  Maribor – Dvorana Lukna, gledalcev 275.

  Nova KBM Branik: Milošič 10, Pogačar 4, Štampar 5, Klajžar (L), Lekše 16, Senekovič, Cikač (L), Farkaš, Ramić 18, Potokar, Lorber Fijok 23, Kranjc 7, Gradišnik Klanjšček. Trener: Bruno Najdič.

  Calcit Volley: Radišković, Vovk 8, Đorđević 10, Hutinski 13, Boisa 3, Kregar 13, Charuk 17, Pucelj 19, Čižman, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

  V letošnji sezoni so se mariborske in kamniške odbojkarice pomerile trikrat, dvakrat so bile bolšje aktualne slovenske državne prvakinje, v zadnji, pred natančno mesecem dni, pa so bile boljše Mariborčanke. Njihova nocojšnja tekma ni odločala o ničemer, kajti Kamničanke so si že zagotovile prvo mesto po rednem delu rednega dela prvenstva, zato pa bo toliko pomembnejši sredin prvi polfinalni obračun v srednjeevropski ligi, ki bo na sporedu v sredo, 1. marca, povratna tekma v Kamniku bo teden dni pozneje, vmes pa bo v soboto, 4. marca, še zadnja tekma rednega dela prvenstva. Vrhunec petih zaporednih tekem najboljših dveh slovenskih ženskih odbojkarskih klubov bo v soboto, 11. marca, ko bo v Velenju finale Pokala Slovenije.

  Obe ekipi sta v tekmo vstopili v nekoliko oslabljeni zasedbi, domačinke brez Ize Mlakar, gostje brez Nine Stojiljković, Neneh Sillah, Adriane Vukojević in Žive Griljc. Vse omenjene igralke so manjkale zato, ker je šlo za zaostalo tekmo 13. kroga državnega prvenstva in takrat še niso imele pravice nastopa za svojo ekipo. Sicer pa je začetek tekme pripadel bankirkam, ki so po napadu I. Ramić povedle s 6:1, po napaki gostij že z 9:3. Toda z blokom Lucille Charuk so Kamničanke izid na deseti točki izenačile, po njenem asu in napaki domačink pa povedle s 15:13. V končnici so spet do vodstva prišle Mariborčanke, ki so z napadom Ramić izkoristile svojo drugo zaključno žogo.

  Še bolj izenačen in napet je bil drugi niz, v katerem so bile Kamničanke tiste, ki so prve prišle do nekaj večje prednosti, ko so po uspešnem napadu Klare Kregar povedle z 9:6, po napaki domačink pa z 11:7. Z asom Tali Lekše so bankirke izid na 15. točki izenačile, z blokom Klare Milošič pa povedle (16:15). Domačinke so vodile tudi že z 22:18, vendar so prve do zaključne žoge prišle gostje, ki so izkoristile svojo peto, medtem ko so Mariborčanke imele eno.

  V tretjem nizu so si domače odbojkarice po dveh zaporednih točkah Lorene Lorber Fijok priigrale pet toč prednosti (11:6), vendar so s tremi zaporednimi točkami Maše Pucelj, na servisu je bila Mila Đorđević, Kamničanke povedle z 12:11. Po asu Sare Hutinski je bilo 15:13 za kamniško ekipo, toda nadaljevanje niza je bilo spet v znamenju Mariborčank, ki so z asom Eve Pogačar povedle z 20:19, v končnici pa so gostjam prepustili le še točko. Zadnjo v tem nizu je spet dosegla Ramić.

  Domače odbojkarice so v četrtem nizu naredile kar trinajst lastnih napak, kar je Kamničankam olajšalo pot do izenačenja v nizih. Naredile so jih kar sedem manj. Čeprav je bilo ob koncu niza plus štiri za kamniške odbojkarice, sta bili ekipi še na dvajseti točki izenačeni, toda Charuk in Anamarija Vovk sta svoji ekipi zagotovili dve točki prednosti (22:20). Ob zbrani igri in razpoloženi Vovk, ki je do konca niza dosegla še dve točki, tudi zadnjo v nizu, so varovanke Gregorja Rozmana izsilile še peti niz.

  V tie-break so bolje vstopile domače odbojkarice, ki so po uspešnem napadu Lekše pobegnile že za štiri točke (7:3), vendar so ob menjavi strani gostje svoj zaostanek prepolovile. Pucelj je izid izenačila na deveti točki, Kregar pa je svojo ekipo popeljala do vodstva z 11:10 in 13:12. Vendar je bilo to zadnje kamniško vodstvo na tekmi, kajti po polminutnem odmoru so Mariborčanke prišle do prve zaključne žoge, na koncu so po lastni napaki Kamničank izkoristile tretjo.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Nisem in ne morem biti zadovoljen, čeprav tekma ni odločala o ničemer. Res je, da nismo igrali v zasedbi, v kateri igramo v zadnjem času, vendar tudi domačinke niso mogle računati na Izo Mlakar, zato to ne sme biti noben izgovor. Rezultatsko poraz ni tragičen, je pa hudo to, kako smo izgubili in predvsem na kakšen način. Spet smo delali napake, ki jih ne bi smeli, premalo smo bili natančni na lahkih žogah, premalo natančni na visoko podanih žogah, premalo agresivni v napadu … Na ta način se Mariborčank ne da premagati.«