Z Zalo do nove zmage

  Odbojkarice druge ženske ekipe so v zaostali tekmi 17. kroga v 1B. DOL za ženske doma premagale Prevalje s 3:1 (17, -24, 22, 16). V soboto bodo v 20. krogu gostile Vital Ljubljano.

  Calcit Volley II – Prevalje  3:1 (17, -24, 22, 16)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje.

  Calcit Volley: N. Sitar, Topič, A. Stupar, Špoljarič 8, Maček 28, Ifko 5, Vravnik, K. Stupar, Butalič (L), S. Sitar 4, Gojak (L), Gimpelj 20, Vučurević 1. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Prevalje: Kamnik 5, Rodošek, Paska, Navotnik, Vindiš 17, Kresnik 4, Orešnik 11, Domej 1, Kladnik (L), B. Manojlović 10, J. Manojlović 20. Trenerka: Urška Skarlovnik.

  Kamniške odbojkarice so v zaostali tekmi 17. kroga 1B. DOL prišle do pomembne zmage nad Prevaljčankami, s katero so ostale v igri tudi še za drugo mesto in s tem uvrstitev v osmino finala Sportklub prve odbojkarske lige. Vendar vse ni v njihovih rokah, saj za drugouvrščenim Mozirjem zaostajajo za točko, medtem ko so Koprčanke z enajstimi točkami več neulovljive. Zato pa jim vodilna ekipa prvenstva lahko »pomaga« z jutrišnjo zmago nad Mozirjankami, v tem primeru bi morala Kamničanke v nedeljo premagati tako vitalovke, kot nato prihodnjo soboto v gosteh še Koprčanke. Druga možnost je, da bi varovanke Tjaše Gadža, za katere je danes spet zaigrala njihova nekdanja kapetanka Zala Špoljarič, premagale Vital in izgubile s Koprčankami, toda v tem primeru bi Mozirje moralo izgubiti obe svoji preostali tekmi. Se pravi tudi v zadnjem krogu, ko bodo gostovale v Ljutomeru.

  Čeprav se prvi niz ni začel spodbudno za domačo ekipo, saj so gostje po asu Gaje Kresnik še vodile z 8:5, so ga navkljub temu prepričljivo dobile. Tina Topič je že na osmi točki z blokom izid izenačila, Kaja Gimpelj pa svojo ekipo prvič na tekmi popeljala do vodstva (9:8). Zadnjič je bil izid izenačen na deveti točki, po napaki gostij je bilo 16:11 za kamniško ekipo, ki je s serijo dobrih servisov Maje Ifko prednost treh točk (18:15) povečala na osem (23:15). Niz je končala Anja Maček.

  Tudi drugi niz so bolje začele Prevaljčanke, ki so po točki Bojane Manojlović povedle z 8:3. Še večja je bila njihova prednost po asu Nuše Orešnik (15:6), vodile pa so tudi še z 19:10. Toda kljub temu smo videli nadvse zanimivo končnico, kajti na servis Alexander Stupar so Kamničanke prišle le na točko zaostanka (18:19). V napeti končnici so bile na koncu vseeno bolj zbrane gostje.

  Prevaljčanke so bile do polovice tretjega niza ves čas v rahli prednosti, prvič pa so Kamničanke povedle po asu Špoljarič (14:13), ki je po slabem letu spet zaigrala za kamniško ekipo. Tokrat ne za prvo člansko ekipo, pač pa za drugo, v kateri je bila dolgo tudi njena kapetanka. Do konca niza so gostje izenačile le še na 14:14, zadnjo točko v tretjem nizu pa je dosegla Špoljarič.

  Četrti niz je bil praktično odločen že ob njegovem začetku, ko so Kamničanke na servis Topič gostjam pobegnile za sedem točk (8:1). Ob razpoloženi Anji Maček, ki je bila s Kajo Gimpelj spet najbolj učinkovita igralka kamniških princesk, pa njihova zmaga ni bila več vprašljiva. Zmago, ki so jo posvetile 40. rojstnemu dnevu Aljoše Jemca, strokovnega vodje mlajših selekcij v  kamniškem klubu, je potrdila Ifko.

  Izjava po tekmi

  Zala Špoljarič, odbojkarica Calcit Volleyja II: »Vesela sem, da sem prvo tekmo ob vrnitvi odigrala v tako pozitivnem vzdušju in da smo jo uspele osvojiti. Čeprav nam je koncentracija malce padla in smo morale oddati en niz, je ekipa pokazala borbenost in povezanost ter smo se uspele vrniti. Mislim pa, da imamo še na vseh področjih dosti rezerve, kar je spodbudno tudi za prihajajoče tekme, ki bodo zelo pomembne.«