Mariborčane so v letošnji sezoni dvakrat že premagali

  Kamniški odbojkarji bodo v soboto in nedeljo igrali na svojem četrtem zaključnem turnirju srednjeevropske lige. V Zwettlu, kjer je bil zaključni turnir že lani, se bodo v soboto v polfinalu ob 17. uri pomerili z Merkur Mariborom, v drugem polfinalnem obračunu pa bo domači Union Raiffeisen Waldviertel igral z ACH Volleyjem, ki tudi brani lanskoletni naslov.

  Varovanci Gregorja Jerončiča so po sobotnem porazu v zadnjem krogu Sportklub prve odbojkarske lige za moške v Murski Soboti v soboto po dobri uri igre v tekmi osmine finala pokala Slovenije v gosteh ugnali Šoštanj Topolšico. »Čeprav nam torkova tekma glede na to, da nas konec tedna čaka zaključni turnir srednjeevropske lige ni najbolj ustrezala, jo je bilo treba odigrati. In seveda zmagati, zato tudi nismo želeli ničesar eksperimentirati, veseli pa me, da igralci niso potrošili preveč energije,« je zmago proti najboljši ekipi 1B. DOL za moške komentiral trener kamniških odbojkarjev.

  V Zwettlu jih v polfinalu zaključnega turnirja čaka veliko močnejši nasprotnik, ekipa, ki je minulo soboto v Ljubljano premagala aktualnega državnega prvaka ACH Volley in ki bo končnico državnega prvenstva začela s prvega mesta. Moč mariborskih odbojkarjev so pred slabimi tremi tedni na svoji koži občutili tudi Kamničani, ki so se po tem porazu dokončno poslovili od boja za prvi dve mesti po rednem delu državnega prvenstva. Vendar pa ne smemo pozabiti, da so jih odbojkarji Calcit Volleyja pred tem dvakrat že premagali, pred slabima dvema tednoma pa so bili boljši tudi od Ljubljančanov.

  »Zaključni turnir srednjeevropske lige je eden od treh ciljev kluba v letošnji sezoni. Morda na pogled res najmanj pomemben, toda zato so vse tekme proti Mariboru ali ACH Volleyju nekaj popolnoma drugega. Dejstvo je, da so Mariborčani v zadnjem času v odlični formi, o tem smo se lahko prepričali tudi sami, svojo dobro formo pa so potrdili tudi z zmago v Ljubljani in prvim mestom po rednem delu državnega prvenstva. Zagotovo imajo svojo kakovost, imajo dobre igralce, kar dokazujejo tudi na igrišču. Vendar imamo tudi mi dobro ekipo in tudi mi imamo svoje cilje, ki jih bomo skušali uresničiti. Prvega že v Zwettlu,« pa je pred sobotnim obračunom z Merkur Mariborom dejal Jerončič.

  V srednjeevropski ligi so kamniški odbojkarji do zdaj štirikrat igrali na zaključnem turnirju. Najvišje so prišli leta 2018, ko so bili drugi, v letih 2016 in 2019 so osvojili tretje mesto, lani pa so bili četrti. Največ naslovov ima ACH Volley, in sicer deset. Tudi lanskega in predlanskega. Za Mariborčane bo to prvi zaključni turnir, za Union Raiffeisen Waldviertel pa drugi.

  Spored zaključnega turnirja srednjeevropske lige

  Sobota, 27. februar, polfinale: Calcit Volley – Merkur Maribor (17.00), Union Raiffeisen Waldviertel – ACH Volley (20.00).

  Nedelja,28. februar, za tretje mesto (17.00), finale (20.00).