Manca Lenart v soboto proti nekdanji ekipi

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo morale še nekaj časa počakati, da bodo spet prevzele vodstvo v Sportklub prvi odbojkarski ligi za ženske, saj je njihova zaostala tekma drugega kroga proti GEN-I Volleyju zaradi bolezni Novogoričank spet preložena. Vendar se v kamniškem taboru s tem ne obremenjujejo, trenutno razmišljajo le o tekmi šestega kroga, ko bodo v soboto ob 17.30 v športni dvorani Kamnik gostile ATK Grosuplje.

  Grosupeljsko ekipo v vrstah aktualnih državnih prvakinj zagotovo najbolje pozna Manca Lenart, ki je pred prihodom v Kamnik zanjo igrala tri sezone. »Te tekme se zelo veselim. Z nekdanjimi soigralkami in trenerjem smo ostali v zelo dobrih odnosih, in sem vesela, da jih bom kmalu spet videla. Seveda pa se bo na tekmi treba usmeriti v samo igro, saj so Grosupeljčanke izjemno borbena ekipa, ki se nikoli ne preda,« se sobotne tekme veseli organizatorica igre Kamničank.

  Ob njej so pred letošnjo sezono Grosupeljčanke zapustile še Taja Kobilca, Eva Kogelnik in Tajda Lovšin, prišle pa so Ana Lončar, Ajda Gornjec Hodnik in iz kamniške druge ekipe tudi Lana Žužek. Na prvenstveni lestvici so po petih odigranih krogih na šestem mestu s šestimi točkami. Za zdaj so enkrat zmagale, kar na treh tekmah pa so izgubile z 2:3.

  »Res nas je klub zapustilo kar nekaj igralk iz prve šesterke. Vendar so igralke, ki zdaj igrajo, mlade, talentirane in zelo borbene. Mislim, da ima Grosuplje še vedno kakovostno ekipo, ki je sposobna prikazati zelo dobro igro. Toda ker imajo mlado ekipo, ki ji manjka izkušenj, gre verjetno tudi tu iskati razloge, da imajo kakšno zmago manj, kot bi jo lahko imele. Vendar menim, da se bo to obrnilo in da bodo v nadaljevanju sezone še zelo nevarne,« o svoji nekdanji ekipi pravi študentka Fakultete za vede o zdravju, kjer je vpisala magistrski študij program aplikativna kineziologija.

  Čeprav Manca Lenart zelo spoštuje svojo nekdanjo ekipo, je prepričana, da bodo vse tri točke ostale v Kamniku. Še toliko bolj, ker so pred slabimi štirinajstimi dnevi proti SIP Šempetru doma nepričakovano ostale praznih rok.

  »Na žalost smo se pri Šempetru malce opekle, vendar verjamem, da smo se iz tega tudi nekaj naučile in da se nam to ne bo več zgodilo. Grosupeljčank se ne bojimo, le pristop na tekmi mora biti pravi, da lahko razvijemo svojo najboljšo igro in da tekmo obrnemo v svojo korist.«

  V svoji dozdajšnji karieri še ni bila v položaju, ko je njena ekipa praktično v vsaki tekmi domačega prvenstva v vlogi favorita. »To je sicer res, vendar moramo to v čisto vsaki tekmi tudi dokazati z dobro igro in s pravim pristopom. Je pa to zame seveda malce drugačen občutek, vendar sem se na to hitro navadila. Zelo dobro je biti favorit tekem, vendar tako kot sem že omenila, je treba na vsaki tekmi to tudi dokazati od prve točke dalje.«

  Novost je zanjo tudi to, da je na njenem igralnem mestu v prednosti Eva Mori, ki se je po sedmih letih vrnila v Kamnik. Prav tako je prvič okusila slast igranja v kvalifikacijah lige prvakinj. »S kadetsko in mladinsko reprezentanco sem že igrala v tujini, vendar je bilo igranje v ligi prvakinj ena res boljših izkušenj v moji odbojkarski karieri. V dresu Calcit Volleya se počutim odlično. S soigralkami se dobro razumemo, vzdušje v ekipi je pozitivno. Vesela sem, da lahko igram z igralkami, ki imajo že ogromno izkušenj, tudi iz tujine. Seveda je ena izmed njih tudi Eva Mori, ki ima v igranju prednost pred mano. Ampak to sem vzela kot nekaj pozitivnega, saj mislim, da se lahko od nje ogromno naučim,« je prepričana 23-letna odbojkarica, ki je svojo odbojkarsko pot začela v Šempetru.

  V soboto bosta v šestem krogu Sportklkub prve odbojkarske lige za ženske še dve tekmi, saj je primorski obračun med GEN-I Volleyjem in Luko Koprom preložen. Pravzaprav bo šlo za dva derbija, kajti v Mariboru bo trenutno vodilna Nova KBM Branik gostila SIP Šempeter, obe ekipi imata po enajst točk in tekmo več od Kamničank, ki so pri devetih, V Kopru pa bo tretjeuvrščeni Ankaran, ki ima deset točk, igral proti Krimu. Tudi Ljubljančanke so trenutno pri devetih točkah.