Do točke tudi na gostovanju pri Vitalu

  V zaostali tekmi tretjega kroga 1B. DOL za ženske so odbojkarice druge ekipe Calcit Volleyja v gosteh izgubile proti ekipi Vital Ljubljana z 2:3 (-23, 24, -9, 24, -10). Svojo naslednjo tekmo v 1B. DOL bodo mlade Kamničanke igrale v soboto, 6. novembra, ko bodo gostovale v Ljutomeru.

  Vital Ljubljana – Calcit Volley II  3:2 (23, -24, 9, -24, 10)

  Ljubljana – Dvorana Maksa Pečarja Ljubljana-Črnuče, sodnika: Novak, Perčič.

  Vital Ljubljana: Grabec 5, Ravnik, Poznajelšek 15, Verk 9, Hotič (L), Šinkovec 2, Klavžar 11, Bulc 19, Gorjup 1, Kenda 2, Jarc (L), Babnik Jeglič 1, Svetina 15. Trenerka: Živa Cof.

  Calcit Volley II: N. Sitar 1, Topič 5, Stupar, Lužovec 16, Štern, Ifko, Vukojević 6, Herič 10, Žvegla, S. Sitar 12, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 9. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Minulo soboto so varovanke Tjaše Gadže na gostovanju v Mozirju po vodstvu z 2:1 v nizih na koncu morale priznati premoč domači ekipi, tokrat so na gostovanju v Ljubljani bile v položaju, ko so izenačile izid na 2:2 v nizih, žal pa se jim potem v petem nizu ni izšlo, tako da so še drugič zapored tekmo končale z osvojeno točko. Za kamniško ekipo je bil usoden predvsem sprejem servisa, saj so vitalovke kar 15 točk dosegle z asom in to le ob sedmih napakah na servisu. Štiri ase manj so sicer dosegle tudi Kamničanke, a so ob tem naredile 13 lastnih napak.

  Čeprav so prvi niz bolje začele gostujoče odbojkarice, ki so po točki Špele Lužovec še vodile s 16:10, so Ljubljančanke z delnim izidom 11:1 prišle do štirih točk prednosti. Toda vodstvo domačink z 1:0 v nizih še ni bilo zagotovljeno, kajti po njihovi lastni napaki so Kamničanke izid na 22. točki izenačile. Izenačeno je bilo tudi še pri izidu 23:23, z dvema zaporednima točkama pa so se zmage v uvodnem nizu vendarle veselile ljubljanske odbojkarice.

  Tudi v drugem nizu so bile večinoma v vodstvu Kamničanke, ki so pred vstopom v končnico niza povedle z 20:15. Prišle so tudi do treh zaključnih žog za izenačenje v nizih, a so jim vitalovke ulovile, četrto pa je le izkoristila Nika Kraševec. V tretjem nizu so bile za gostje usodni servisi Nine Svetina, ki je dosegla kar pet asov, Vital pa je Kamničankam od izida 5:3 pobegnil na 13:3. Po visokem zaostanku se kamniška ekipa ni več pobrala, niz pa se je končal z dvema zaporednima asoma Dore Šinkovec.

  Vendar se kamniške princeske še niso sprijaznile s porazom. Z asom Špele Lužovec so sredi četrtega niza vodile s 16:9, po bloku Nike Kraševec pa z 20:12. Kljub njihovemu visokemu vodstvu pa smo videli še eno napeto in zanimivo končnico, tudi tokrat s srečnim koncem za Kamničanke. V tie-breaku so na menjavo strani s točko prednosti odšle Ljubljančanke, ki so bile v končnici bolj zbrane in zasluženo prišle do dveh točk.

  »Nocoj nikakor nismo prišle do svoje prave igre. Slabe smo bile predvsem na sprejemu in v obrambi, posledično pa smo imeli tudi težave v napad. Nasprotnice so pritiskale s servisom in igrale napadalno celo tekmo, tako da so tudi zasluženo zmagale,« je po drugem zaporednem porazu z 2:3 dejala Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja II.

  Sobotna tekma z Ljutomerom je zaradi bolezni v Ljutomerčank prestavljena na 8. december.