Purić: Prepričan sem, da smo dovolj dobri

  Odbojkarji Calcit Volleyja bodo svojo tretjo zmago v Sportklub prvi odbojkarski ligi za moške iskali v petem krogu, ko bodo v soboto, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik gostili Salonit Anhovo. Že v torek, 2. novembra, pa jih čaka še ena domača tekma. V prvi tekmi šestega kroga bodo igrali s kranjsko ekipo Hiša na kolesih Triglav.

  Varovanci Matije Pleška so v treh tednih dvakrat v Sportklub prvi odbojkarski ligi za moške, tekmi sta šteli tudi za srednjeevropsko ligo, morali priznati premoč Merkur Maribora. Na obeh tekmah so Kamničani dobili uvodni niz, nadaljevanje pa je bilo slabše oziroma ne dovolj dobro, da bi premagali državne prvake. Čeprav so v tretjem nizu vodili že s 14:7.

  »Če bi točno vedeli, kaj je šlo narobe, bi verjetno to spremenili že med samo tekmo. Ali je šlo za problem v naših glavah ali pa so Mariborčani dejansko igrali tako dobro, je težko reči. Dejstvo pa je, da se nam dogajajo padci, ki se nam ne bi smeli in v prihodnje bomo morali narediti vse, da tega ne bo več. Takoj, ko nasprotna ekipa osvoji točko ali dve, se preveč obremenjujemo s tem, namesto, da bi to ‘resetirali’ in ne dovolili, da se, kot v sredo Maribor, razigra. Tako pa so Mariborčani prišli v svoj ritem, ki mu žal nismo mogli slediti,« je o porazu v Mariboru dejal Diko Purić, bloker Calcit Volleyja.

  Ob ne ravno blestečem sprejemu, ki je bil ob servisu tokrat največja težava kamniške ekipe, je bil zanje spet usoden Ahmbed Ikhbayri, ki je bil z 22 točkami tudi najbolj učinkovit igralec tekme.

  »Ne bi rekel, da bi se ga bali, kajti že na tej tekmi smo ga nekajkrat zaustavili z blokom. Vsekakor bomo morali v prihodnjih medsebojnih tekmah določene zadeve še popraviti, prepričan pa sem, da smo dovolj dobri, da bomo to tudi dokazali,« v boljše čase kamniške ekipe verjame Purić, ki poudarja, da je to še vedno le začetek sezone. Odločilne tekme bodo šele marca in aprila, ko bo na sporedu končnice, že konec decembra pa bodo Kamničani na zaključnem turnirju pokala Slovenije branili lanskoletno lovoriko.

  Toda vse to je še bolj ali manj oddaljena prihodnost, bližnja pa bo že v soboto. V Kamnik prihaja Salonit Anhovo, s katerim so aktualni pokalni zmagovalci v pripravljalnem obdobju odigrali dve tekmi, na eni, v Kanalu, je bil boljši Salonit Anhovo. Kanalci so v štirih tekmah letošnjega državnega prvenstva premagali Krko in Črnuče, praznih rok pa so ostali v gosteh proti Panviti Pomgradu in doma z Merkur Mariborom. Zanimivo, na obeh tekmah so osvojili prvi niz. Tudi v novi sezoni jih vodi Rade Dačović, novinci pa so izkušeni srbski sprejemalec Srećko Ristić, Luka Lazar, nekdanji bloker Calcit Volleyja in mladi libero Grega Okroglič, medtem ko so njihove vrste zapustili Gregor Basaneže, Dalibor Tomić in Fran Peterlin.

  »Pomembno bo, da bomo v tekmo vstopili s pravim pristopom v glavi, ker drugače nas bo to kaj hitro udarilo po prstih. Glede na naš pristop na treningih, kjer se vidi, da imamo veliko željo napredovati, sem prepričan, da bo tako tudi v soboto in da bomo to dokazali tudi na igrišču. Na papirju ima Salonit morda res močnejšo ekipo od lanske, toda na koncu je to tako ali tako brezpredmetno, kajti to je treba pokazati na igrišču. To se bo ocenjevalo šele na koncu sezone,« pravi Ljubljanččan v dresu Calcit Volleyja.

  Čeprav so tekme med Kamničani in Kanalci skorajda vedno prave odbojkarske poslastice, bo derbi petega kroga državnega prvenstva vendarle v Mariboru, kjer bodo državni prvaki gostili ACH Volley. Zelo pomembno tekmo v boju za obstanek bosta v Ljubljani odigrali ekipi Črnuče in Krka, do svoje druge prvenstvene zmage pa bo v svoji dvorani skušali priti Kranjčani, ki bodo gostili Panvito Pomgrad.