Z osvojenimi tremi točkami izpolnili osnovni cilj

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh premagali Črnuče s 3:1 (17, -20, 20, 19). V sredo, 17. novembra, bodo Kamničani v svoji dvorani igrali povratno tekmo prvega kroga pokala CEV. Ob 20. uri se bodo pomerili s špansko ekipo Guaguas Las Palmas.

  Črnuče – Calcit Volley 1:3 (-18, 20, -20, -19)

  Ljubljana – Dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 100, sodnika: Zajec, Perčič.

  Črnuče: Verdinek (L), Mihelčič, Prevorčnik, Gornik 5, Rojnik 7, Bošnjak 20, Sešek 11, Oman 8, Slovnik 1, Jančič, Hodžič Šlejkovec, Mejal 3, Karadža Pevc (L). Trener: Jurij Žavbi.

  Calcit Volley: Kos 2, Hribar (L), Bregar 9, Purić 6, Kosmina 2, Gasparini 2, Klobučar 6, Siirilä 7, Brulec, Beravs 1, Plot (L), Mujanović 8, Pavlović 15. Trener: Matija Pleško.

  Trener kamniških odbojkarjev Matija Pleško je pred gostovanjem v Črnučah dejal, da bi ga z njegovim sodelavcem Gašperjem Ribičem zadovoljile le tri točke. Njuno željo so Calcitovci izpolnili, čeprav so izgubili drugi niz, toda v preostalih treh njihova zmaga ni bila vprašljiva. S Črnučani bo Calcit Volley igral tudi v četrtfinalu pokala Slovenije, prva tekma bo na sporedu med 25. novembrom in 8. decembrom, toda do takrat bosta obe ekipi odigrali še kar nekaj tekem. Kamničani prvo že v sredo, ko bodo igrali povratno tekmo prvega kroga pokala CEV.

  V prvi niz je kamniška zasedba vstopila tako, kot si je pred tekmo želel njihov trener Matija Pleško. Odločno na servisu, učinkovito v napadu, kar jim je po dveh asih Danila Pavlovića prineslo vodstvo s 5:2 in po napadu Martina Kosmine z 8:5. Črnučani so se jim po zaslugi Črta Bošnjaka približali na točko zaostanka (9:10), toda kaj hitro je bilo že 16:11 za kamniško ekipo. Domačini so se gostom nekajkrat še približali na dve točki zaostanka, zadnjič pri izidu 17:19, toda po servisih Dika Purića je bilo njihovega odpora konec. Mitja Gasparini, ki je sredi niza zamenjal Miho Bregarja, je poskrbel za prvo od sedmih zaključnih žog za kamniško vodstvo z 1:0 v nizih, drugo je po lepi podaji Jana Brulca izkoristil Tommi Siirilä.

  Drugi niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so povedli s 7:4, do odločilne prednosti pa so prišli na servis Matica Rojnika. Domači sprejemalec je s servisi začel pri vodstvu domačih z 9:6, končal pa pri vodstvu s 15:6, dosegel je tudi dva asa. Šele po drugem polminutnem odmoru in nekaterih menjavah so se Kamničani le zbudili. V končnici so se po točki Gala Timoteja Kosa domačinom približali le še na dve točki zaostanka (20:22), toda po kar treh lastnih napakah so v drugem nizu obstali na dvajseti točki.

  V tretjem nizu je v igro vstopil tudi Jan Klobučar, ki ga je Matija Pleško sicer želel odpočiti za sredino povratno tekmo z Las Palmasom. Kamničani so po napaki domačih odbojkarjev povedli z 8:5, vendar so se po polminutnem odmoru Črnučani vrnili v igro in se že pri 8:9 vrnili v igro. Vendar ne za dolgo, kajti po novem bloku Siirilä, je bilo hitro spet plus tri za kamniško ekipo (13:10), po bloku Mihe Bregarja že 15:11. Po drugem polminutnem odmoru Jurija Žavbija so domačini dosegli dve zaporedni točki, toda na servis Žana Beravsa so jim Kamničani po uspešnem napadu Klobučarja pobegnili na šest točk prednosti (19:13). Visoke prednosti aktualni slovenski pokalni zmagovalci niso zapravili. Nik Mujanović je svoji ekipi priboril pet zaključnih žog za vodstvo z 2:1 v nizih, do njega pa so prišli po napaki na servisu domače ekipe.

  Tudi četrti niz so bolje začeli Kamničani, ki so na servis Siirilä in napaki domačinov povedli s 7:3. Črnučani so se jim nekajkrat približali na dve točki zaostanka, vendar je imel razpoloženi še ne sedemnajstletni Mujanović nemalo zaslug, da so jim Kamničani vedno spet pobegnili na štiri točke prednosti. Pred vstopom v končnico so vztrajni domači odbojkarji še enkrat prišli na minus dve (15:17), toda Pavlović je še enkrat več svoji ekipi zagotovil prednost štirih točk (19:15). Žavbi je vzel še svoj drugi polminutni odmor v četrtem nizu, ki ni spremenil razmerja moči na igrišču. Še več, Mujanović je poskrbel za 21:16, veliko zaslug pa je z dobrim servisom imel tudi Jan Brulec. Visoke prednosti gostje niso zapravili, prvo zaključno žogo za tri kamniške točke je izkoristil Purić.

  Izjava po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Ob tem, da smo osvojili tri točke, kar smo si tudi želeli in načrtovali, sem zadovoljen s tem, kako je svojo priložnost izkoristil Nik Mujanović, ki že na treningih kaže prave obrise. Je pa res, da je še zelo mlad in potrebuje čas, da bo prišel tja, kamor ga pelje njegova pot. Nocoj je odigral zelo dobro tekmo, kljub svojim rosnim letom je potegnil ekipo za sabo. Vesel pa sem tudi, da je nekaj točk odigral tudi Mitja Gasparini, ki ga skušam približati igrišču, vendar sta za njim šele dva prava treninga. Ga bomo pa v nadaljevanju sezone še zelo potrebovali. Manj sem pa zadovoljen s tem, da bi zaščitil Jana Klobučarja, ki ima velike težave s koleni in sploh ne trenira, ker ne more, pa je spet moral igrati. Spet se je pokazalo, da si težko predstavljamo igro brez njega in to je tisto, kar me skrbi.«