V soboto proti prvim favoritinjam prvenstva

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v svoji prvi prvoligaški sezoni do zdaj že igrale z dvema ekipama, ki sodita v najožji krog za naslov državnih prvakinj. V uvodni tekmi so doma izgubile z branilkami naslova, minulo soboto pa so v klubskem obračunu morale priznati tudi premoč svoje prve ekipe. V soboto jih čaka še tretji kandidat, GEN-I Volley, ki v treh tekmah še ni izgubil niza. Tekma v Novi Gorici se bo začela ob 18. uri.

  Čeprav so varovanke Francija Obolnarja na dosedanjih treh tekmah zabeležile le eno zmago, veljajo za eno najbolj pozitivnih presenečenj letošnjega državnega prvenstva. V prvem krogu so nudile več kot dostojen odpor Novi KBM Braniku, na svojem prvem gostovanju so v Kopru premagale neposredne konkurentke v boju za obstanek v 1A DOL za ženske, prav tako pa so se morale za tri točke pošteno potruditi tudi odbojkarice prve ženske ekipe Calcit Volleyja. Za nameček so v četrtfinalu pokala Slovenije doma še drugič zapored premagale Ankaran Hrvatine.

  »S prvoligaškimi tekmami sem zelo zadovoljna, saj smo kljub zahtevnim nasprotnicam prikazale dobro igro. Zaradi naše mladosti jih je verjetno zelo malo pričakovalo, da bomo konkurenčne proti izkušenejšim ekipam, vendar smo z borbenostjo in srčnostjo dokazale, da lahko igramo proti vsem. Vsako tekmo damo vse od sebe in želimo pokazati kaj znamo, ob tem bi se rada zahvalila našim navijačem, ki nas vsako tekmo glasno spodbujajo in dajejo še dodaten zagon,« se je dozdajšnjega poteka sezone dotaknila Lana Žužek, podajalka Calcit Volleyja II, ki bo z večino soigralk skušala priti do naslova mladinske državne prvakinje. Zanimivo je, da nekatere članice druge ženske kamniške ekipe igrajo tudi še za kadetsko ekipo. »Da, res je letošnja sezona bo še posebej naporna, ampak to na nas zagotovo ne bo vplivalo, saj v vsaki tekmi uživamo in igramo z nasmehom na obrazu.«

  Z nasmehom na obrazu bodo v soboto začele tudi tekmo v Novi Gorici. Dejstvo je, da so Novogoričanke izrazite favoritinje. V svoje vrste so pripeljale nekdanje igralke Calcit Volleyja Tino Grudino, Pio Blažič in Ano Zaplotnik, ki so kamniški dres nosile še v minuli sezoni, Tino Lipicer Samec, ki se je po rojstvu sina vrnila na odbojkarsko sceno ter Lano Ščuka, ki se je po treh uspešnih letih igranja v italijanski A ligi vrnila v Slovenijo. Novinke so še Dajana Lucas iz Kopra, Italijanka Patrizia Zampedri in Hrvatica Klara Petrić, ekipo pa vodi Vasja Samec.

  »Ta tekma bo za nas zelo dobrodošla, saj bo dobra izkušnja za naprej. GEN-I Volley je zelo dobra ekipa in od njega se lahko veliko naučimo. Bolj kot sam izid bo pomembno, da damo vse od sebe in skušamo odigrati tako kot znamo, potem lahko od te tekme odnesemo veliko pozitivnih stvari,« se moči novogoriške ekipe ne boji 17-letna dijakinja Srednje vzgojiteljske šole v Kamniku, ki je bila poleti s soigralko Zalo Špoljarič nadvse uspešna tudi v odbojki na mivki.«

  »Za naju z Zalo je bilo to poletje izjemno uspešno. Postali sva državni prvakinji do 18 let, državni podprvakinji do 20 let in imava še kar nekaj odličnih uvrstitev na mednarodnih turnirjih. Na mivki uživava in se zelo dobro razumeva, to nama pomaga tudi pri dvoranski odbojki. Seveda imam ambicije, vendar ne razmišljam preveč za naprej, zame je najbolj pomembno, da z vsakim treningom in vsako tekmo napredujem. Želim izboljšati svojo igro, si pridobiti dragocene izkušnje, kar mi bo v prihodnosti zagotovo pomagalo na športni poti,« je z obema nogama čvrsto na tleh nadarjena pogajalka kamniške druge ženske ekipe, ki je prava popestritev na prvoligaški sceni.

  Pari četrtega kroga 1. DOL za ženske

  Sobota, 3. november: GEN-I Volley – Calcit Volley II (Mestna športna dvorana, 18:00), Calcit Volley – Ljutomer (ŠD Kamnik, 17:00), Ankaran Hrvatini – Roto-Kema Puconci (dvorana OŠ Anton Ukmar, 19:00), SIP Šempeter – Luka Koper (ŠD OŠ Šempeter, 18:00).

  Komentarji