Z Mariborčani že v četrtfinalu pokala Slovenije

  Na sedežu Odbojkarske zveze so danes žrebali četrtfinale pokala Slovenije. Najmanj razlogov za dobro voljo so imeli v moški konkurenci v kamniškem in mariborskem taboru, saj se bosta Calcit Volley in Merkur Maribor pomerila že v četrtfinalu, domačin pa bo vodilna ekipa po rednem delu državnega prvenstva. Bolj zadovoljne so lahko kamniške odbojkarice, ki bodo doma igrale s Formisom. Zaključni turnir bo od 16. do 18. aprila v dvorani OŠ Maksa Pečarja v ljubljanskih Črnučah, četrtfinalne tekme pa se morajo odigrati do 14. aprila.

  »Pred žrebom četrtfinalnih parov so bili v tabelo postavljeni lanski finalisti pri moških in ženskah, ACH Volley Ljubljana in Merkur Maribor ter Nova KBM Branik in Calcit Volley, in sicer na prvo in peto pozicijo. Pred finalno tekmo se nosilci ne morejo srečati. Poleg pozicij po številkah, ki določajo četrtfinalne in kasneje tudi polfinalne pare, žreb določa tudi domačine tekem,« je tekom žreba, ki se je odvijal v prostorih OZS in tudi preko spletne aplikacije Zoom, pojasnil sekretar tekmovanj pri OZS, Branko Maček in dodal, da morajo biti četrtfinalne tekme odigrane najkasneje 14. aprila.

  Ples kroglic je bil najmanj prijazen za kamniške in mariborske odbojkarje, ki se bodo tako pomerili že v četrtfinalu, in sicer v dvorani Tabor. Branilec naslova, ACH Volley, bo gostoval pri ekipi SIP Šempeter, druga četrtfinalna para pa sta Salonit Anhovo – Panvita Pomgrad in Hiša na kolesih Triglav – Krka.

  V ženski konkurenci je na lanskem zaključnem turnirju v Kamniku slavila Nova KBM Branik, ki tudi ni bila najbolj zadovoljna z žrebom, saj se bo morala v gosteh pomeriti s SIP Šempetrom, s katerim igra tudi v polfinalu končnice Sportklub prve odbojkarske lige. Odbojkarice Calcit Volleya bodo doma igrale s Formisom, najboljšo ekipo 1B. lige, ki bo v njej igrala tudi prihodnje leto. Para pa sta še Luka Koper – GEN-I Volley in ATK Grosuplje – Krim.

  »Na OZS že dlje časa razmišljamo, da bi po večjih in uspešnih evropskih projektih organizirali tudi večji odbojkarski dogodek na klubski ravni. Menimo, da je nastopil pravi čas, da to idejo realiziramo, še posebej, ker se vsi skupaj, posebej klubi, nahajamo v težki situaciji. Cilj je, da dogodek v prihodnje postane neke vrste dan odbojke, s finalnima tekmama pokala kot vrhuncem in številnimi drugimi aktivnostmi, v katere bi bili vključeni vsi deležniki v slovenski odbojki. Žal bo zaključni turnir letos potekal v omejenem obsegu in tudi brez gledalcev, toda kljub temu bomo naredili vse, da bodo pogoji za igranje na najvišji možni ravni,« pa je dejal generalni sekretar OZS, Gregor Humerca.

  Za Pokal Slovenije je bilo v sezoni 2020/21 prijavljenih 36 moških in 50 ženskih ekip, po skoraj v celoti odigranih štirih krogih pa je bilo tekmovanje prekinjeno. OZS je morala zaključni turnir z decembra prestaviti na april, ekipe pa so na parket znova stopile v okviru tekem osmine finala.

  Pokal Slovenije, moški, četrtfinalni pari:

  SIP Šempeter – ACH Volley Ljubljana

  Salonit Anhovo – Panvita Pomgrad

  Merkur Maribor – Calcit Volley

  Hiša na Kolesih Triglav – Krka

  Pokal Slovenije, ženske, četrtfinalni pari:

  SIP Šempeter – Nova KBM Branik

  Luka Koper  – Gen-I Volley

  Calcit Volley – Formis

  ATK Grosuplje – OD Krim I