Krimovke prihajajo z zmago iz Kopra

    V zaostali tekmi drugega kroga Sportklub prve odbojkarske lige – ženske bodo odbojkarice Calcit Volleyja v torek, 20. oktobra, ob 17.30, v dvorani OŠ Stranje gostile ljubljanski Krim. Za slovenske državne prvakinje bo to zadnja tekma pred velikim derbijem z Novo KBM Branikom, ki bo na sporedu v nedeljo, 25. oktobra, v Mariboru.

    V soboto so varovanke Aljoše Jemca brez večjih težav vpisale nove tri točke v dvoboju z Ankarančankami. Nekaj več težav so imele le v drugem nizu, ko so dolgo lovile nasprotnice, v končnici pa so bile dovolj zbrane, da niso dovolile presenečenja. »Z igro v tem nizu ne moremo biti zadovoljni, čeprav je res, da se je bilo težko zbrati po sredini kvalifikacijski tekmi lige prvakinj. Če z igro v drugem nizu nismo bili najbolj zadovoljni, pa smo lahko toliko bolj z igro v prvem in tretjem nizu,« je o sobotni četrti letošnji zmagi v domačem prvenstvu dejal Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja.

    Z zmago proti Ankaranu so Kamničanke zdaj edina neporažena ekipa v prvi ligi, kajti v soboto je GEN-I Volley v svoji dvorani na kolena spravil Novo KBM Branik. Prav z Mariborčankami pa bodo v nedeljo igrale še tekmo sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige – ženske, vendar v kamniškem taboru o tej tekmi še ne razmišljajo. Z razlogom, kajti v torek jih čaka zaostala tekma s Krimom, ki bo, čeprav novinec v ligi, vse prej kot naiven nasprotnik.

    V prejšnjem tednu so krimovke, ki jih vodi Jože Časar, trener, ki je z mladinsko reprezentanco pred šestimi leti osvojil srebrno kolajno na evropskem prvenstvu, v sredo v gosteh premagale ATK Grosuplje, tri dni pozneje pa so slavile še v Kopru. Na tej tekmi celo brez izgubljenega niza. Kamničanke bodo Ljubljančanke gostile v Stranjah. »V ligi ni nobena tekma lahka, in zagotovo to velja tudi za tekmo s Krimom. Časa, da se pripravimo nanj, ne bomo imeli ravno veliko, vendar pa se moramo tako ali tako ozirati na svojo igro. To je tisto, kar nas najbolj zanima. Glede na to, da kar veliko treniramo tudi v Stranjah, dvorana ne bi smela biti težava,« je pred torkovo tekmo dejal Jemec.

    Ljubljančanke so po dolgih letih spet članice najboljše slovenske lige. V svojih vrstah imajo kar nekaj nadarjenih igralk, tudi mladinskih reprezentantk, nekaj več izkušenj z igranjem v prvi ligi pa imata le Nika Bavdaž in seveda Pia Blažič. Zanimivo je, da sta obe v svoji karieri igrali za GEN-I Volley, s tem, da je Blažičeva v Novo Gorico odšla prav iz Calcit Volleyja. Ob njima so v prvi postavi še podajalka Mojca Deželak, Ana in Ajda Ščuka, mlajši sestri reprezentantke Lane Ščuke, Julija Mohorič in Maja Jovanović.