O prvi ligi se bo odločalo v Krškem

    V nedeljo je v dvorani OŠ Valentina Vodnika v Ljubljani potekal drugi kvalifikacijski turnir skupine B za uvrstitev v prvo državno ligo. Na prvem, pred dobrim tednom dni, so odbojkarice Calcit Volleyja obakrat zmagale, v Ljubljani pa so v oslabljeni zasedbi v prvi tekmi morale priznati premoč domačemu Krimu I, v drugi pa so bile boljše od Krškega. O napredovanju in neposredni uvrstitvi v prvo ligo bo odločal tretji turnir, ki bo 8. novembra v Krškem.

    Uvodna tekma proti domačinkam turnirja se za Kamničanke ni začela dobro, kajti že po prvi točki, je že tako oslabljeno zasedbo, zaradi poškodbe kolena morala zapustiti Nika Kordič Zamljen. Toda tudi brez nje so se varovanke Katarine Vraber dobro upirale Ljubljančankam, ki so se v končnici vendarle veselile zmage. V drugem nizu so kamniške odbojkarice igrale bolj prepričljivo, z manj lastnimi napakami in izid v nizih izenačile, v tie-breaku, v katerem si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti, pa je bil v končnici spet bolj zbran Krim I, ki je tako slavil z 2:1 (24, -21. 15).

    Toda poraz proti Krimu ni zaustavil kamniških kadetinj, ki so proti Krškem od prve točke naprej zaigrale odlično in brez večjih težav slavile z 2:0 (13, 15). V tretji tekmi turnirja pa je POK Krško z 2:0 (21, 24) presenetil domači Krim I. Po dveh odigranih turnirjih imajo Kamničanke šest točk, dve manj ima Krim I, medtem ko so Krčanke pri šestih točkah. O končnem vrstnem redu bo odločal turnir v Krškem.

    »Že tako smo na turnir v Ljubljano prišle oslabljene, potem pa smo ostale še brez Nike Kordič Zamljen. Z malce več zbranosti bi morda lahko dobile že uvodno tekmo s Krimom, vendar so se dekleta po tem porazu hitro pobrale, združile moči in se popolnoma osredotočile na igro, kar jim je tudi prineslo pomembno zmago. Do Krškega nam ne preostane drugega, kot da še naprej pridno treniramo,« je po turnirju v Ljubljani dejala Katarina Vraber, trenerka prve ekipe kadetinj Calcit Volleyja, ki je drugi kvalifikacijski turnir igrala v postavi: Neža Sitar, Neža Skvarča, Alexandra Stupar, Kristina Stupar, Noemi Žvegla, Maja Ifko, Eva Ogrinec, Nika Kordič Zamljen, Allegra Vučurević, Zoja Somrak, Zoja Potočnik, Inja Uršič.