Kranjčanom vrnili z obrestmi

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi desetega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške doma premagali Hišo na kolesih Triglav s 3:0 (20, 19, 14). Že v sredo, ob 19. uri, bodo Kamničani v prvi četrtfinalni tekmi končnice državnega prvenstva gostili Alpacem Kanal.

  Calcit Volley – Hiša na kolesih Triglav  3:0 (20, 19, 14)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Perčič, Kramar.

  Calcit Volley: Planinšič 1, Vinkovič 1, Lazar, 1 Karadža Pevc, Košenina (L), Klobučar 2, Nikolić 5, Okroglič 11, Mitrašinović 11, Brunet 11, Bakonji 2, Dulčev 4, Pavlović 6. Trener: Mladen Kašić

  Hiša na kolesih Triglav: Andovski, Nanut 13, Peruničić, Tučen 3, Fajfar (L), Snedec 3, Šikanič, Mali 4, Adžović 4, Jovović, Zalokar (L), Jančič 6. Trener: Sašo Rop.

  Med tednom so kamniški odbojkarji v polfinalu pokala Slovenije v Novem mestu v petem nizu le strli odpor domače Krke in bodo 23. aprila igrali v finalu v Kopru, kjer bo njihov nasprotnik Maribor. V rednem delu prvenstva pa so bili po porazu z Ljubljančani v prejšnjem krogu obsojeni na drugo mesto in to ne glede na izid tekme s Kranjčani, ki so v letošnji sezoni že dvakrat premagali Kamničane. Tudi po zaslugi teh dveh porazov so odbojkarji Calcit Volleyja zaostali za ACH Volleyjem, zato je bil motiv kamniške ekipe, da Kranjčanom vsaj delno vrnejo za vse težave, ki so jim jih povzročili v letošnji sezoni, še toliko večji.

  Tekmo so bolje začeli Kranjčani, ki so povedli s 3:0, na servis Uroša Pavlovića in uspešno izvedenem prvem tempu Uroša Nikolića, pa so domači odbojkarji prišli do prvega vodstva (5:4). V naslednjem napadu je bil uspešen še Jure Okroglič, toda že na šesti točki je sledilo izenačenje, za novo vodstvo gostov (9:8) pa je poskrbel Maj Nanut. S tremi zaporednimi točkami so do vodstva z 11:9 prišli domačini, toda po njihovi lastni napaki je do minimalne prednosti spet prišel Triglav (13:12). Vendar je bilo to zadnje vodstvo gostov v uvodnem nizu, kajti po asu Lazara Bruneta so Kamničani prvič na tekmi prišli do treh točk prednosti (17:14), po polminutnem odmoru Saše Ropa in napaki gostov pa do štirih (18:14). Kranjčani so dvakrat še prišli na dve točki zaostanka, zadnjič pri izidu 17:19, v končnici pa so bili bolj zbrani odbojkarji Calcit Volleyja, ki so po še eni napaki gostov slavili v prvem nizu.

  V drugem nizu je domača ekipa povedla z 1:0, nato pa v nadaljevanju vodstva ni več izpustila iz rok. Gostje so izid zadnjič izenačili pri izidu 2:2, na servis Uroša Planinšiča in bloku  Pavlovića pa so jim Kamničani pobegnili za pet točk (10:5). Čeprav se gostje niso predali in so se z asom Jana Karla Jančiča domačinom že sredi niza približali na dve točki zaostanka (11:13), so po novem bloku Nikolića spet zaostajali za pet točk (11:16). Triglav je še dvakrat prišel na dve točki zaostanka (17:19 in 18:20), toda na servis Tomislava Mitrašinovića in bloku Nikolića je domača ekipa še tretji prišla do petih točk prednosti. Bernard Bakonji je z zvito potezo na mreži poskrbel za prvo od petih zaključnih žog, že prvo je zaključil Mitrašinović.

  Na najboljši možni način so Kamničani začeli tretji niz, v katerem so sicer prvi točko dosegli Kranjčani, toda na servis Bruneta in njegovemu uspešnemu napadu je bilo 6:1 za Calcit Volley. Še bližje zmagi je bila domača ekipa po točki Dimitra Dulčeva, ki je v tretjem nizu zamenjal Mitrašinovića, saj so gostom pobegnili že za sedem točk (13:6). Ko je Okroglič izkoristil dober servis Bruneta, je bila pri kamniškem vodstvu s 15:7 tekma bolj ali manj odločena. Kamničani so do konca niza svojo prednost le še večali, njihove navijače pa je veselilo dejstvo, da so spet delovali kot večji del sezone, z dobro energijo, odlično v bloku in polju, učinkovito v napadu in na servisu. Tekmo je končal Dulčev.

  Izjava po tekmi

  Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja: »Priznati moramo, da so Kranjčani igrali brez svojega prvega korektorja in prvega podajalca, kar nam je nekoliko olajšalo delo. Toda pomembno je, da se spet vrača dobro vzdušje, tovarištvo in želja po skupnem cilju, kar je zelo pozitivno pred nadaljevanjem sezone, saj so pred nami odločilne tekme. Prva bo že v sredo proti Kanalu, ki nas je tako zelo namučil v pokalu Slovenije, konec prihodnjega tedna pa nas čaka zaključni turnir Mevze v Pliberku. Še vedno so zadeve, ki bi jih lahko odigrali bolje, vendar delujemo veliko bolje, kot smo pred 14 dnevi. Skratka, tekmo lahko ocenim s pozitivno oceno, morali pa bomo pripravljeni za velike bitke, ki so pred nami. Danes nam je bilo lažje tudi zato, ker smo bili praktično ves čas tri, štiri točke pred nasprotnikom, naše težave pa se pojavijo, ko moramo loviti nasprotnika.