Mladinci državno prvenstvo končali na četrtem mestu

    Na Ravnah na Koroškem je v nedeljo potekal zaključni turnir državnega prvenstva za mladince. Po dveh porazih so mladinci Calcit Volleyja državno prvenstvo končali na četrtem mestu, naslov državnega prvaka pa je pripadel domačemu Fužinar SijMetalu, ki je v finalu s 3:0 (18, 21, 19) premagal SIP Šempeter.

    Odlični Ravenčani, ki so redni del državnega prvenstva končali na prvem mestu v zeleni skupini, ob tem pa izgubili le dva niza, so bili v polfinalu usodni tudi za kamniško ekipo. V obeh nizih so bili boljši nasprotnik, na koncu pa so slavili z 2:0 (20, 15). Drugi finalist je bil po zmagi nad Brezovico, prav tako z 2:0 (15, 19), SIP Šempeter.

    V napeti in izenačeni tekmi za tretje mesto so varovanci Gašperja Ribiča na koncu morali priznati premoč Brezovice, ki je zmagala z 2:0 (-27, 22, 10), v finalu pa so Ravenčani, ki jih vodi Mitja Jež, samo potrdili, da imajo v tem trenutku najboljše mladince v Sloveniji.

    Za mladince Calcit Volleyja so na zaključnem turnirju igrali: Jakob Drolc in Jaša Skvarča na podaji, Jurij Oman in Žan Rozoničnik korektorja, Miha Okorn, Enej Sladič, Grega Frece in Nik Špoljarič na sprejemu, Matevž Karadža Pevc in Marcel Kotnik libera ter Jon Jensterle, Noel Hostnik, Domen Bičanič in Nejc Okorn na blokerskem mestu.