Kamniški mladinci v nedeljo na Ravnah za naslov državnih prvakov

    Odbojkarji mladinske ekipe Calcit Volleyja so se tudi v letošnji sezoni uvrstili na zaključni turnir najboljše četverice, ki bo v nedeljo na Ravnah na Koroškem. Kamničani bodo v polfinalu igrali proti domačemu Fužinar SijMetalu, drugi polfinalni par pa bo med Brezovico in SIP Šempetrom.

    Kamniški mladinci so redni del prve mladinske lige v modri skupini končali na drugem mestu, pred njimi je bila le Brezovica, medtem ko so bili v zeleni skupini Ravenčani prvi brez poraza, drugi pa so bili Šempetrani. Vse štiri ekipe so bile uspešne tudi na polfinalnima turnirjema. Že po dveh tekmah sta se na zaključni turnir uvrstila Brezovica in Fužinar, medtem ko so morali kamniški in šempetrski odbojkarji igrati še po eno tekmo. V odločilni tekmi za uvrstitev na zaključni turnir so Kamničan premagali Maribor, SIP Šempeter pa je bil boljši od kranjskega Triglava.

    »Ekipa Fužinarja je letos pokazala, da gre za dober kolektiv, kar so potrdili tudi z igrami v pokalu Slovenije, ko so premagovali ekipi iz 1B. lige in v osmini finala celo svojo prvo ekipo, tako, da so zagotovo v vlogi favorita. Dodatno oviro za nas predstavlja tudi to, da bomo igrali v njihovi dvorani. Mi bomo morali biti zelo dobra servis ekipa. S servisom jih moramo oddaljiti od mreže in si na ta način olajšati igranje v bloku in obrambi. Bo pa potrebno igrati ekipno, se boriti za vsako točko in igrati s čim manj nihanji v igri. Osebno si želim, da bi fantje pokazali svojo najboljšo predstavo v tej sezoni, potem bomo pa videli, katero mesto nam bo prineslo,« je pred nedeljskim zaključnim turnirjem na Ravnah dejal Gašper Ribič, trener mladincev Calcit Volleyja.

    Kamniški mladinci bodo na Ravnah igrali v postavi: Jakob Drolc in Jaša Skvarča na podaji, Jurij Oman in Žan Rozoničnik korektorja, Miha Okorn, Enej Sladič, Grega Frece in Nik Špoljarič na sprejemu, Matevž Karadža Pevc in Marcel Kotnik libera ter Jon Jensterle, Noel Hostnik, Domen Bičanič in Nejc Okorn na blokerskem mestu.