Ribičeva četa tokrat ni dovolila presenečenja

  Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja so v 12. krogu 1B. DOL za moške v gosteh s 3:0 (10, 20, 18) premagali Savo. V prihodnjem krogu bodo v soboto, 16. decembra, ob 19.30 še enkrat igrali v gosteh, in sicer proti Šoštanj Topolšici.

  Sava – Calcit Volley II 0:3 (-10, -20, -18)

  Ljubljana – Dvorana OŠ Maksa Pečarja, gledalcev 30.

  Sava: Ritmanič 7, Šišakovič, Verbič 12, Opeka Krese 2, Lačen, Korelc, Drobež 3, Porobič 1, Mihelčič 6, Belavič Pučnik (L), Gradišek (L). Trener: Jaka Bevc.

  Calcit Volley II: Podbregar 10, Podobnik 14, Medved (L), Okorn 9, Drolc, Drnovšek, Frece 4, Poljanšek 8, Blaževič 4, Burkeljca, Jensterle 5. Trener: Gašper Ribič.

  Varovanci Gašperja Ribiča so bili pred gostovanjem pri črnuški Savi, ki v letošnji sezoni še ni zmagala, na petem mestu, vendar s kar precej nihanji v svoji igri. Tako so v prejšnjem krogu nepričakovano izgubili proti predzadnje uvrščeni Kostanjevici na Krki, tokrat pa presenečenja niso dovolili. V vseh treh nizih so bili boljši nasprotnik in prišli do šeste letošnje zmage.

  Za domačo ekipo, ki je vodila do izida 3:2, je bila usodna kamniška serija z delnim izidom 7:0, na servisu je bil Rok Podbregar, ko so jim gostje pobegnili za sedem točk (11:4). Dokončno je bil odpor Črnučanov zlomljen po novi seriji kamniških servisov, tokrat Ambroža Poljanška, ko so po uspešnem napadu Podbregarja zaostajali že za 13 točk (6:19). Do konca niza, ki se je končal z lastno napako domače ekipe, so Kamničani svojo prednost le še povečali.

  Tudi v drugem nizu so kamniški odbojkarji do prve večje prednosti prišli na servis Podbregarja, ki je bil z dvema zaporednima asoma zaslužen za njihovo vodstvo z 9:5. Mladi Jon Jensterle in Teo Podobnik sta kamniško vodstvo v nadaljevanju niza povečala na šest točk (14:8). V končnici so domači odbojkarji svoj zaostanek prepolovili po bloku Verbiča (20:23), vendar po polminutnem odmoru Gašperja Ribiča ni bilo preobrata. Niz se je končal z lastno napako domače ekipe.

  V tretjem nizu so bili spet Kamničani tisti, ki so prvi prišli do nekoliko večje prednosti, ko so po lastni napaki Črnučanov povedli z 10:6, s točko Jensterla pa s 13:8. Še bližje zmagi so bili gostujoči odbojkarji po bloku Poljanška in vodstvu s 16:10. Domači so po bloku Drobeža svoj zaostanek hitro prepolovili (13:16), za tri točke so zaostajali tudi po uspešnem napadu Gašperja Mihelčiča, toda do izenačene končnice ni prišlo. Tudi po zaslugi Podbregarja, ki je z asom končal tekmo.