Konec tedna v Olomoucu

  Po prvi moški ekipi in drugi ženski ekipi Calcit Volleyja se konec tedna, natančneje od petka do nedelje, na močan mednarodni turnir odpravljajo tudi odbojkarice prve ženske kamniške ekipe. Varovanke Gregorja Rozmana bodo prve letošnje preizkušnje imele na turnirju v Olomoucu, na katerem bodo ob domači ekipi nastopili še Prostejov, Olymp, Liberec, Mielec, Šternberk in madžarski Fatum Nyiregyhaza.

  Za slovenskimi pokalnimi prvakinjami je že mesec dni trdega dela, ekipa pa je že nekaj časa v polni zasedbi. No, skorajda, kajti huje se je poškodovala Nina Kotnik, ki si je zlomila gleženj in bo odsotna najmanj do decembra, zato pa sta se z reprezentančnih obveznosti vrnili Leja Janežič in novinka Ana Marija Vovk, prav tako je iz Kanade pripotovala Lucy Charuk.

  »Žal mi je za Kotnikovo, vendar so to zadeve, ki se zgodijo, mi pa moramo tudi brez nje naprej. Sicer pa v polnem pogonu tudi še ni Katja Mihevc, ki v fitnesu dela normalno, na treningih pa še ne skače, računamo pa, da bi se nekje do novega leta obe vrnili na igrišče. Obe bosta seveda ostali doma in ne bosta odšli v Olomouc,« je o trenutnem zdravstvenem stanju v svoji ekipi povedal trener Gregor Rozman, ki bo še četrto sezono na klopi kamniških odbojkaric.

  »Z izjemo poškodbe Kotnikove, ki je za ekipo pomenila manjši šok, sem z delom v prvem mesecu dni zadovoljen. Dekleta so prišle na začetek priprav v boljšem stanju kot lani. Ker smo bili v omejenem številu, brez obeh reprezentantk in Charukove, smo del priprav v fitnesu in tehnični del z žogo namenili tudi individualnemu delu. Pred prvo tekmo v državnem prvenstvu in v srednjeevropski ligi, ko nas že čaka derbi z Novo KBM Branikom, so še štirje tedni, tako da zdaj že začenjamo s tisto pravo odbojko, igro šest na šest ter s sestavljanjem mozaika, ki smo si ga zamislili.«

  Na turnirju v Olomoucu bodo Kamničanke odigrale pet tekem, v skupini proti Mielcu, Prostejovu in domačinkam, nato jih čaka še razigravanje. »Urnik bo precej natrpan, kar nam v tem trenutku ustreza. Imamo zadostno število igralk, tako da bodo lahko vse dobile priložnost, da ne bi prišlo do kakšne utrujenosti. Tudi tekme bodo zelo kakovostne, saj bomo igrali s Prostejovim, Olomoucem, na turnirju je tudi Fatum Nyiregyhaza, tako da bo močnih tekem več kot dovolj.«

  Svojo prvo tekmo na turnirju bodo kamniške odbojkarice igrale v petek, ko se bodo ob 18.15 pomerili z Mielcem, v soboto jih ob 9. uri čaka še dvoboj s Prostejovim in ob 14.15 z domačim Olomoucem. Še isti dan bo na sporedu tudi prva tekma razigravanja za mesta, turnir pa se bo končal v nedeljo dopoldne.

  »Po turnirju v Olomoucu bomo v ponedeljek prosti, nato pa nadaljujemo priprave na novo sezono. Pred uvodno tekmo z Mariborčankami že imamo dogovorjeni dve tekmi z madžarsko ekipo UTE Budimpešta, v zadnjem vikendu v septembru pa nas čaka še turnir za pokal Kamnika, na katerega bosta prišla Fatum Nyiregyhaza in zagrebška Mladost. Zagotovo pa bodo vmes še kakšne tekme,« napoveduje Rozman, ki ne skriva, da ima tudi v letošnji s svojimi varovankami visoko zastavljene cilje.