Jemčeve varovanke druge v Celovcu

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja, ki jo bo v novi sezoni vodil Aljoša Jemec in ki bo igrala v 1B ligi, je v soboto nastopila na mednarodnem turnirju v Celovcu. Na prvi tekmi proti domačim »Divjim mačkam« so izgubile z 1:2, v drugi pa so brez večjih težav premagale madžarsko ekipo Hungast Haladas Szombathely. Svojo naslednjo preizkušnjo pred začetkom sezone bodo imele v Grosuplju.

  Mlado kamniško ekipo, ki je lani debitirala med najboljšimi slovenskimi klubi in opozorila nase z nekaterimi odličnimi predstavami, je po koncu lanske sezone prevzel Aljoša Jemec. Obetavni kamniški trener, ki je bil dolgo pomočnik na klopi prvoligašic, je sprejel ponudbo kluba ter se odločil za samostojno pot.

  »Ker sem imel še druge obveznosti, mi je bolj ustrezalo, da sem v vlogi pomočnika, hkrati pa sem imel ves čas dobre učitelje. Pred letošnjo sezono sem se po temeljitem razmisleku odločil, da sprejmem izziv. Eden od glavnih razlogov je, da gre za mlado ekipo, ki je bila dobro selekcionirana, in da je večina igralk z lanske sezone ostala. Dekleta imajo potencial in z njimi je veselje delati,« je o svojih prvih vtisih povedal Jemec, ki mu pri delu pomaga Tjaša Gadža, ki je bila v tej vlogi že pri Franciji Obolnarju.

  Čeprav sta drugo kamniški žensko ekipo zapustili Eva Zatkovič in Manja Jerala, obe sta se preselili k prvi ekipi, ima Jemec na voljo praktično vse druge nosilke z lanske sezone. Iz prve ekipe je prišla odlična blokerka Anja Zorman, novinke pa so še izredno nadarjena slovenska reprezentantka Naja Boisa, sicer hčerka nekdanjega košarkarja Olimpije Vladimirja Boise, ki je do zdaj igrala za Vital, prišli pa sta še Domžalčanki Veronika Povh in Milla Andrejič.

  »Ena od sprememb bo vsekakor ta, da smo ostali brez Eve Zatković, ki je v napadu nosila večino bremena, tako da bomo morali tu najti ustrezno alternativo in verjetno tudi nekoliko drugače postaviti sistem igre. Prav tako v bloku ne bo več Manje Jerale. Ampak, dobili smo nove igralke, tako da bomo imeli dobro ekipo. Dejstvo je, da je večina igralk ostala, tako da imamo dobro postavljene temelje,« je prepričan Jemec.

  Kamniške princeske so že odigrale prvi turnir v letošnji sezoni. V Celovcu so imele polovični izkupiček. »Glede na to, da smo do zdaj praktično ves mesec pozornost namenili telesni pripravljenosti in tehniki, je turnir po eni strani prišel nekoliko prezgodaj, po drugi pa je bil dobrodošel, da smo nekoliko razbili monotonijo treningov. Forma seveda še ni tekmovalna, vendar me veseli, da so dekleta turnir odigrale z dobro energijo in s te strani jih moramo pohvaliti. Že prihodnji teden nas čaka turnir v Grosuplju, do začetka prvenstva pa bomo odigrali še nekaj pripravljalnih tekem,« napoveduje novi trener Kamničank, ki je nekaj besed namenil tudi ciljev v 1B ligi. »Seveda bodo cilji te ekipe v novi sezoni tudi tekmovalni, ne bodo pa v ospredju. Glavni cilj bo razvoj igralk v tehničnem in telesnem smislu, zato načina treniranja med sezono ne bomo kaj dosti spreminjali. Naš namen je, da bi dobili čim več igralk, ki bodo v prihodnosti nosile dres naše prve ekipe.«

  Calcit Volley II v sezoni 2019/20

  Organizatorke igre: Lana Žužek, Tina Topič.

  Sprejemalke: Zala Krašovec, Živa Javornik, Naja Boisa.

  Blokerke: Sara Sitar, Anja Zorman, Veronika Povh.

  Korektorki: Špela Lužovec, Mila Andrejič.

  Proste igralke: Zala Špoljarič, Atena Gojak, Tara Gojak.