IZKAZALI SO SE MLAJŠI IGRALCI

    Odbojkarji Calcit Volleyja po vrnitvi z močnega mednarodnega turnirja v Novem Sadu že trenirajo in tako bo do konca tedna. Svojo novo preizkušnjo v pripravljalnem obdobju bodo imeli prihodnjo sredo doma s Hočami. V Novem Sadu so se izkazali tudi odbojkarji, ki so bili vzgojeni v kamniški odbojkarski šoli.

    V Novem Sadu so Kamničani izgubili le proti domači Vojvodini, na kolena pa so spravili grški PAOK in ACH Volley. Razveseljivo je, da so v Novem Sadu priložnost dobili tudi mlajši kamniški odbojkarji, še bolj pa, da so jo odlično izkoristili. »Turnir v Novem Sadu je pokazal, da bomo tudi v letošnji sezoni imeli širok izbor igralcev, vendar bi ob tem poudaril še nekaj drugega. Priprave smo začeli s 16 igralci, od tega jih je devet vzgojenih v našem klubu. Prepričan sem, da vsi lahko pomagajo v prvi ligi, vendar jih v njej lahko igra samo omejeno število, tako da bodo nekateri morali še nekoliko potrpeti v drugi ligi, vendar pa so tako Bor Jese Rotar, Teo Podobnik kot Luka Lazar resno opozorili nase in si bodo v prihodnje zagotovo zaslužili mesto v prvi ekipi,« je zadovoljen s predstavo novincev povedal Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja.

    Hribar velik poudarek daje tudi splošnemu vzdušju v ekipi. »S kemijo v ekipi sem za zdaj zelo zadovoljen. Manjša neznanka je bil Dmitrij Babkov, ki ga nismo poznali tako dobro, vendar je značajsko odlična oseba in bo velika pridobitev. Seveda to velja tudi za Miho Bregarja, ki ga že dolgo poznamo, in Matijo Jereba, ki pa je tako ali tako bil Kamničan. Če bo vzdušje takšno, kot je za zdaj, bo odlično, vendar mi je popolnoma jasno, da je sezona pravzaprav šele pred nami.«

    V ekipi še vedno manjka Sašo Štalekar, ki je s slovensko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Italiji. V klubu si želijo, da bi se jim pridružil čim pozneje, saj bi to pomenilo, da bo slovenska reprezentanca v boju za kolajno. »Zagotovo bo Sašo prinesel še dodatno vrednost tej ekipi in to ne samo na igrišču. Toda glede na to, da je v Italiji, mu seveda želim, da ostane čim dlje. Ko se bo vrnil še on, bomo še močnejši, za to obdobje priprav pa že zdaj igramo zelo dobro. Vsekakor je to pozitivna stvar pred nadaljevanjem priprav,« je še dodal Hribar.

    Komentarji