Klobučar: Ostati moramo pozitivni

  Odbojkarji Calcit Volleyja so se v sredo s še drugim porazom proti Guaguas Las Palmasu poslovili od nadaljnjega tekmovanja v pokalu CEV, nadaljujejo pa s tekmami v srednjeevropski ligi. V soboto bodo ob 20. uri v osmem krogu gostili slovaško ekipo Spartak Myjava, da pa bi ostali v boju za uvrstitev na zaključni turnir, nujno potrebujejo zmago.

  Španski državni prvaki so tudi v povratni tekmi prvega kroga pokala CEV premagali kamniške odbojkarje in se zasluženo uvrstil v drugi krog. Zanimiv je pogled na statistiko, kjer so bile številke sicer na strani varovancev Matije Pleška. Ob petih neposrednih točkah z začetnih udarcev so naredili še 18 napak, Španci recimo štiri več in to za le en as. Sprejem, ki je bil v Las Palmasu največja težava kamniške ekipe, je bil tokrat soliden, 66-odstoten, španski le 49-odstoten, več točk pa so domačini dosegli tudi z blokom, sedem, gostje tri manj. Zato pa je bila izkušena ekipa iz Las Palmasa boljša v napadu, njihova učinkovitost je bila 57-odstotna, kamniška 50-odstotna, predvsem pa v oči bode število lastnih napak, ki so jih španski državni prvaki naredili osem manj. Predvsem pa jih niso delali v ključnih trenutkih zanimive in napete tekme.

  »Mislim, da je bila tekma kakovostna. V določenih trenutkih tekme smo prikazali svojo najboljšo odbojko v letošnji sezoni, ampak naša največja težava so končnice. Tudi v domačem prvenstvu se nam dogaja, da ko smo z nasprotnikom točka za točko, niz izgubimo. Kaj reči? Ne vem, ne preostane nam drugega, kot da to popravimo in v nadaljevanju sezone v obeh domačih tekmovanjih in v srednjeevropski ligi to izkoristimo v svojo korist. Na žalost je evropske sezone zdaj za nas konec, obetali smo si sicer več, je pa res, da nismo imeli ravno sreče pri žrebu, ker je Las Palmas zelo dobra ekipa, kar je pokazal tudi v Kamniku. Mi smo imeli svoje priložnosti, ki jih žal nismo izkoristili,« je o še drugem porazu z lani najboljšo špansko ekipo dejal Jan Klobučar, s sedemnajstimi točkami najbolj učinkovit igralec Kamničanov.

  Spodbudno je, da je prvič v letošnji sezoni dva cela niza odigral Mitja Gasparini. Z njegovim prihodom na igrišče je bila tudi energije v kamniški ekipi popolnoma drugačna. »Ko smo videli, da Mitja lahko igra, smo tudi drugi, ki imamo določene težave, stisnili zobe in dali še več od sebe. Dejstvo je, da smo imeli in še imamo težave s poškodbami, vendar se zadeve počasi izboljšujejo. Moramo ostati pozitivni, drugega nam ne ostane. Že v začetku sezone, ko nismo bili v polni zasedbi, smo imeli nekaj težkih tekem, ampak moramo trenirati, moramo se boriti. Skratka, v nadaljevanje sezone moramo iti optimistično, drugega nam ne preostane,« je slovenski reprezentant v dresu Calcit Volleyja svoje misli že usmeril v nadaljevanje sezone.

  Med tistimi, ki so imeli oziroma še imajo težave s poškodbo, je tudi Klobučar, saj že dlje časa ne more normalno trenirati. Pravzaprav s pomočjo protibolečinskih tablet lahko igra le tekme.

  »Treniram, kolikor lahko in se borim sam s sabo. Mislim pa, da gre na boljše in zadnji teden je bil zame veliko bolj optimističen kot kakšen teden poprej. Tudi v sredo sem se na igrišču dobro počutil, že dolgo ne tako dobro in sem zelo vesel za to. Res pa je, da v zadnjem času nismo imeli prav veliko časa za trening, ker je urnik tekem zelo natrpan. Osebno priznam, da mi manjka treningov, verjetno se to tudi vidi pri kakšnih točkah, ko nisem tako zanesljiv, kot bi moral biti, kot pričakujem od sebe in kot ekipa pričakuje od mene. Upam, da bom lahko čim prej začel z normalnimi treningi in da bo v končnicah nizov moj doprinos večji.«

  V soboto v Kamnik prihaja Spartak Myjava, ekipa, ki se po nekajletni odsotnosti spet vrnila v srednjeevropsko ligo. Slovaki so do zdaj v šestih tekmah le enkrat zmagali, vendar to velja tudi za Calcitovce, ki pa so odigrali tekmo manj. To pomeni, da za četo Matije Pleška v nadaljevanju srednjeevropske lige, če se želijo uvrstiti na zaključni turnir, kar je tudi njihov cilj, nekaj pomeni le zmaga.

  »Iskreno povedano, urnik je tako natrpan, da smo o Slovakih začeli razmišljati šele zdaj. Tako da niti ne vem, v kakšni zasedbi so, kako so igrali do zdaj … Preprosto imamo toliko dela sami s sabo, da se o nasprotnikih pogovarjamo šele pred tekmo. Vem le to, da moramo nujno zmagati, da ostanemo v igri za uvrstitev v končnico. Po slabšem začetku smo s hrbtom že proti steni, zato moramo do konca rednega dela srednjeevropske lige na vsaki tekmi zmagati in s takšno miselnostjo moramo iti tudi v soboto. Drugega nam niti ne preostane,« boj za vsako točko napoveduje Klobučar.