Tekma v Novi Gorici za dobro popotnico v Neuchatel

  Odbojkarice Calcit Volleyja pred povratno tekmo prvega kroga pokala CEV v švicarskem Neuchatelu čaka še tekma devetega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske. V soboto bodo v tekmi devetega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske ob 18. uri gostovale v Novi Gorici. Njihov nasprotnik bo GEN-I Volley, s katerim se v letošnji sezoni še niso pomerile.

  V sredini prvi tekmi prvega kroga pokala CEV so Kamničanke prišle do minimalne zmage, občutek pa je, da bi se zanje lahko tekma končala še bolj uspešno. Švicarske državne prvakinje so bile boljše le v učinkovitosti v napadu, vsi drugi statistični kazalci so bili na strani domače ekipe, toda v tekmi, v kateri je bilo veliko »čudnih« situacij, so bile v drugem in četrtem nizu premalo odločne, v odločilnih trenutkih pa so naredile nepotrebne lastne napake. Švicarke, ki pod vodstvom avstralske trenerke Lauren Bertolacci gojijo ameriški način igranja odbojke, kar glede na to, da so v ekipi tri Američanke in hrvaška korektorica Barbara Đapić, ki je študirala v ZDA, niti ni presenetljivo.

   »Tudi sama se ne morem znebiti občutka, da bi tekmo lahko zaključile že po uri in pol, se pravi v treh nizih. Res je, da so nasprotnice igrale dobro odbojko, toda oba niza so dobile zahvaljujoč našim napakam. Preveč napak smo naredile tako na servisu, kot na sprejemu in napadu. Manjkalo nam je čiste igre, kot so jo imele Švicarke, saj smo se na ‘lahkih’ žogah preveč lovile. Njim se tudi pozna, da so v tej zasedbi že tretjo sezono. Kakorkoli že, zmaga je naša, prednost na povratni tekmi bo resda minimalna, ampak zdaj še bolj podrobno vemo, kako igrajo in verjamem, da se bomo iz Švice vrnile s polnim izkupičkom. V teh dneh, ki so pred nami, bo več časa za normalni trening, saj smo bile v obdobju, ko so si tekme sledile ena za drugo,« je razplet sredine tekme komentirala kamniška organizatorica igre Eva Mori Pavlović, ki je skozi vso tekmo iskala razpoloženo napadalko. Odlično sta se sicer ujeli z Lucille Charuk, ki je bila z 21 točkami tudi najbolj učinkovita igralka tekme, od tega je kar sedemkrat nasprotnice zaustavila z blokom.

  »Ko Lucy ni bilo na igrišču, smo težko zaključevale napade, ampak vseeno si vse soigralke zaslužijo pohvale. Upam, da bo v Švici drugače, da bodo razpoložene vse igralke, kajti samo z razpoloženo Lucy bo težko premagati Neuchatel,« opozarja povratnica v kamniški dres, ki jo veseli dejstvo, da bodo Kamničanke v prihodnjih dneh končno lahko normalno trenirale.

  »Kar nekaj časa smo bile oslabljene, saj Manca Lenart ni mogla trenirati, prav tako ne Fatoumatta Sillah, tako da smo šele dan pred tekmo v Švicarkami po daljšem času lahko normalno trenirale šest na šest. V četrtek smo bile proste, danes se nadejam dobrega treninga, da bomo že v soboto prikazale dobro igro v Novi Gorici in da nam bo to dobra popotnica za povratno tekmo v Švici z Neuchatelom.«

  V letošnji sezoni se Kamničanke z Novogoričankami še niso pomerile, saj je bila tekma drugega kroga, ki bi morala biti v Kamniku, zaradi okužbe s covidom-19 v novogoriškem taboru, preložena. Tudi zaradi teh težav GEN-I Volley trenutno ni tam, kjer je bil v prejšnjih sezonah, še več, ob dveh tekmah manj so še brez zmage in pri le dveh točkah. V primerjavi z lansko sezono so nekdanje trikratne zaporedne državne prvakinje v zelo spremenjeni in pomlajeni zasedbi. Odšle so številne nosilke njihove igre, med njimi tudi Fatoumatta Sillah, ki je odšla prav v Calcit Volley, od koder pa sta se vrnili sestri Polona in Špela Marušič. Novinke v ekipi so še Katja Banko in Lara Rituper, ob Sillah pa so odšle še Teja Blažič, Ana Grbac, Sara Đukić, Ana Mojca Kranjc, Maja Forštnarič in Leja Gubaš.