Klemen Hribar: Potrditi tretje mesto in nato v lov na pokalno lovoriko

  Pred tremi tedni so odbojkarji Calcit Volleyja v prvi tekmi za končno tretje mesto v Sportklub prvi odbojkarski ligi v gosteh s 3:0 (16, 28, 23) premagali Salonit Anhovo. Do tretjega mesta jih tako loči le še zmaga, ki jo bodo skušali doseči že v soboto, ko bodo ob 17.30 gostili kanalsko ekipo. Do konca sezone bodo vse svoje moči usmerili v pokalno tekmovanje, kjer bodo, kot pravi Klemen Hribar, libero kamniške ekipe, poskušali dokazati, da je letošnja zasedba Calcit Volleyja sposobna poseči tudi po lovorikah.

  Tudi po slabem mesecu dni, ko so Kamničani v polfinalu končnice državnega prvenstva v tretji tekmi na koncu vendarle morali priznati premoč ACH Volleyja, je v njihovem taboru še vedno nekaj grenkega priokusa. Namesto da bi v soboto igrali svojo drugo finalno tekmo končnice, jih čaka druga tekma za končno tretje mesto.

  »Zdaj je, kar je in kakršnokoli objokovanje ne bo prav nič pomagalo. Dejstvo je, da smo imeli zelo lepo priložnost, da bi se uvrstili v finale, saj smo proti ACH Volleyju v nizih vodili že s 5:0. Žal te prednosti nismo izkoristili. Naša realnost je boj za tretje mesto, s čimer smo se hitro sprijaznili, ker smo prvo tekmo v Kanalu vzeli resno in jo, čeprav sta se dva niza končala na tesno, zanesljivo dobili. Upam, da bo podobno tudi v soboto in da bo to naša zadnja tekma v letošnji sezoni. Vsaj kar se prvenstva tiče,« se še ene zmage nad Kanalci nadeja Klemen Hribar, edini igralec Kamničanov, ki je v sezoni 2013/14 prav tako igral za končno tretje mesto. Tudi takrat s Salonitom in tudi takrat so z 2:0 v zmagah slavili kamniški odbojkarji. V vseh drugih sezonah, od 2011/12 do lanske je bil Calcit Volley na koncu državnega prvenstva na drugem mestu.

  V tej skoraj tritedenski prekinitvi so varovanci Gregorja Jerončiča večkrat premlevali, kaj je bilo tisto, kar jih je oddaljilo od tako želenega finala. »Med ACH Volleyjem, Merkur Mariborom in nami so odločale malenkosti. Bolj uspešen je bil tisti, ki je te malenkosti obrnil v svojo korist. V tem primeru so bili to Ljubljančani. Sploh ni šlo za to, da bi bil ACH Volley v kateremkoli elementu igre boljši od nas, ampak so bili v ključnih trenutkih bolj zbrani, odigrali so jih bolje od nas in to jim je prineslo končni uspeh. Na prvi tekmi smo ves čas to delali mi, v drugih dveh tekmah smo prvi niz obakrat igrali zelo dobro, na drugi tudi drugega, a to ni bilo dovolj. Ne bi rekel, da je odločala telesna pripravljenost, bolj je šlo za to, kar sem že dejal, za te malenkosti, ki so jih Ljubljančani odigrali bolje. Ob tem ne smemo pozabiti, da imamo v letošnji sezoni na novo sestavljeno ekipo in še vedno bom trdil, da zelo dobro, na drugi strani je imel ACH Volley jedro ekipe bolj ali manj isto, kar še zlasti velja za Merkur Maribor. In s te strani sta bili ti dve ekipi v primerjavi z nami v prednosti. Toda po drugi strani se je tudi naša ekipa med sezono uigrala, verjamem pa, da bo svojo kakovost dokazala v pokalnem tekmovanju,« se dejstva, da se bo v moški odbojki vendarle dokončal pokal Slovenije, veseli Hribar.

  »O pokalu bomo razmišljali po tekmah za tretje mesto s Kanalci. Naredili bomo vse, da ga potrdimo že v soboto. Ali bo to po treh, štirih ali petih nizih niti ni tako pomembno, pomembno bo, da bo zadnja točka na tekmi naša. Po njej pa bomo vse svoje misli in moči usmerili v pokalno tekmovanje. Priznam, da smo se oddahnili, ko je bilo odločeno, da se pri moški konča pokalno tekmovanje. Tudi zato, ker je to naša zadnja priložnost, da dokažemo sebi in drugim, da imamo zelo dobro ekipo in verjamem, da bomo vsaj v pokalu prišli do konca. Dejstvo je, da ne bo preprosto, kajti že v četrtfinalu nas čakajo Mariborčani, če pa bo šlo vse po načrtih, bi se v finalu spet pomerili z ACH Volleyjem. To bi bil lep zaključek sezone,« je želja Klemna Hribarja, ki vso svojo igralsko kariero igra za Calcit Volley.

  Tekma za tretje mesto med Calcit Volleyjem in Salonitom bo tudi v neposrednem prenosu na spletnem portalu Odbojkarske zveze Slovenije: http://ozs-web.dataproject.com in klubski spletni strani www.calcitvolley.si/. Morebitna tretja tekma bo na sporedu v sredo, 21. aprila, prav tako v Kamniku.