Po treh tednih tudi v 2. DOL in v obeh prvih mladinskih ligah

    V soboto bodo s tekmami šestega kroga z državnim prvenstvom nadaljevali tudi v 2. DOL za moške, v kateri je z v do zdaj tremi odigranimi krogi na prvem mestu druga ekipa Calcit Volleyja. Mladi Kamničani bodo ob 19.30 gostovali v Žirovnici, tekmi četrtega in petega kroga pa bodo igrali pozneje. V nedeljo bodo na sporedu tudi tekme v obeh prvih mladinskih ligah. Kamniški mladinci bodo igrali v Kanalu proti domačemu Salonitu in ekipi Pr Kopač Brezovici, mladinke pa se bodo v Stranjah pomerile z ekipama Olimp Ljubljana in Triglav Kranj.

    Varovanci Gašperja Ribiča so odlično začeli tekmovanje v drugoligaški konkurenci. Že pred prvo prekinitvijo, konec oktobra, so zabeležili eno zmago, ki zdaj ne velja več, pred drugo pa v treh tekmah niso oddali niti niza, čeprav so dve igrali v gosteh. V prvem krogu so bili tako boljši od Braslovč, v drugem pa so na kolena spravili še drugo ekipo Merkur Maribora, v svoji do zdaj edini domači pa drugo ekipo Panvite Pomgrada. Svoj zmagoviti niz bodo Kamničani skušali nadaljevati v Žirovnici, ki je do zdaj igrala le dve tekmi. Najprej je doma premagala Merkur Maribor II, v drugem krogu pa je bil boljši od nje Vet4Pet Triglav, medtem ko je bilo njihovo prvo letošnje gostovanje v Mislinji prestavljeno.

    Ker so z izjemo Tea Podobnika vsi drugi odbojkarji druge kamniške ekipe še mladinci ali celo kadeti, bo tekma v Žirovnici ogrevanje za tretji mladinski turnir v prvi ligi. Tudi v njej Nik Mujanovič in soigralci navdušujejo s svojimi predstavami, saj v dozdajšnjih štirih tekmah še niso izgubili. Med drugim so premagali tudi aktualnega državnega prvaka Fužinar SijMetal, tako da so skupaj s Pr Kopač Brezovico edina ekipa od osmih, ki je še brez poraza. Po nedeljskem turnirju ne bo več tako, kajti Kamničani in Brezovičani se bodo pomerili med sabo, svoje načrte pa imajo seveda tudi Kanalci. Turnir v Kanalu se bo začel ob 10. uri.

    Uspešno so prvo ligo v zahodni skupini začele tudi kamniške mladinke, ki branijo lanskoletni naslov. Na prvem turnirju v Kranju so se morale proti domačemu Triglavu pošteno potruditi, da so vpisale zmago, zato pa so toliko manj težav imele proti Šentvidu I. Tokrat bodo varovanke Katarine Vraber domačinke turnirja, ko bodo v Stranjah gostile Olimp Ljubljano, ki je po dveh tekmah brez zmage, spet pa se bodo pomerili s kranjskim Triglavom. V prvi ligi zahodna skupina sta ob Kamničankah brez poraza le še GEN-I Volleyin Vital Ljubljana I. Tudi turnir v Stranjah se bo začel ob 10. uri.