Po nizu in pol do četrte letošnje zmage

    S tekmami šestega kroga se je po daljši prekinitvi nadaljevalo tudi državno prvenstvo v 2. DOL za moške. Druga ekipa Calcit Volleyja je gostovala v Žirovnici, kjer je še četrtič v letošnji sezoni vknjižila vse tri točke. Do nje so prišli le zmagi v prvem nizu s 25:18 in po vodstvu v drugem z 11:8, nato pa je ekipa National Žirovnica po poškodbi enega svojih igralcev ostala le pri petih igralcih, tako da se je tekma končala s kamniško zmago s 3:0 (18, 8, 0). V sedmem krogu bodo v soboto, 24. aprila, ob 17. uri, gostili ekipo Vet4Pet Triglav.

    Mladi kamniški odbojkarji, ki v letošnji sezoni še niso izgubili v drugoligaški konkurenci, so po treh tednih premora z veliko želje in motiva vstopili v tekmo z domačo National Žirovnico, ki pa je v ekipi imela le šest igralcev. Navkljub temu so Kamničani, ki so tekmo začeli v postavi Urban Blaževič, Gregor Frece, Teo Podobnik, Nik Mujanovič, Ambrož Poljanšek, Nejc Kregar in libero Marko Medved, v prvi niz vstopili resno in brez podcenjevanja. Že pred koncem uvodnega niza so si priigrali visoko prednost, zato je kapetana Podobnika zamenjal mladi Miha Okorn, ki je tudi začel drugi niz. Žal pa se je končal že pri izidu 11:8, kajti Žirovničani so po poškodbi enega svojih igralcev ostali le pri petih igralcih, zato se je tekma končala. V postavi Calcit Volleyja II so bili še Miha Okorn, Nik Drnovšek, Mark Uršič, Žiga Koncilija in Rok Podbregar.

    Varovanci Gašperja Ribiča so s štirimi zmagami in brez izgubljenega niza na prvem mestu v 2. DOL. Brez poraza, vendar s tekmo manj, je tudi Korvolley Mislinja, naslednji nasprotnik Kamničanov, Vet4Pet Triglav pa je z enim porazom na tretjem metu.