V pokalu so v Puconcih že slavile

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so minulo soboto prišle do pomembne zmage proti Ljutomeru, v soboto, 8. decembra, pa imajo v devetem krogu 1A. DOK za ženske v Puconcih priložnost, da na prvenstveni lestvici prehitijo tudi Ankaran Hrvatine in prvi del končajo na sedmem mestu. Tekma se bo začela ob 18. uri, v osmini finala pokala Slovenije pa so Kamničanke ekipo Roto-Kema Puconci že premagale.

  Za varovankami Francija Obolnarja je izredno naporen konec tedna, ki so ga končale na najboljši možni način. V soboto so v članskem državnem prvenstvu v dobri uri premagale Ljutomer, dan pozneje pa se z dvema prepričljivima zmagama uvrstile na zaključni turnir mladinskega državnega prvenstva.

  »Za nami je zagotovo eden najbolj pomembnih in napornih vikendov letošnje sezone. Treba se je bilo spopasti tako s težkimi ekipami kot tudi s psihičnim pritiskom, ki je bil povezan z veliko željo po zmagi tako v ligaškem tekmovanju kot tudi pri mladinkah. Vse skupaj smo premagale z resnostjo, s katero smo vstopile v tekme, saj smo se na te dobro pripravile in na koncu odigrale kar tri dobre tekme. Ljutomer je ena od ekip, ki se, tako kot mi, bori za obstanek v 1A. ligi, zato sem bila pred tekmo malce v strahu, saj nisem čisto vedela, kaj lahko pričakujemo. Po drugi strani pa sem bila tudi prepričana, da bomo dale vse od sebe in odigrale tekmo, kot znamo in zmoremo. Zagotovo sem pričakovala, da bo tekma bolj napeta in težka, vendar mislim, da smo s pristopom in igro že v prvem nizu pokazale, da ne bomo lahko premagljiva ekipa in da bomo dale vse od sebe, da se izognemo izpadu iz prve lige,« je naporni konec minulega tedna opisala Zala Šoljarič, ki je mesto sprejemalke zamenjala za mesto libera.

  »Že od začetka letošnje sezone smo se s trenerjema Francijem Obolnarjem in Tjašo Gadža pogovarjali o moji menjavi igralnega mesta, vendar pa vsaj do zdaj do tega ni prišlo. Na mestu libera sem pri mladinkah zaigrala že prvo tekmo, saj imamo v tej kategoriji na razpolago več sprejemalk kot pri članski ekipi. Po odigrani tekmi s Formulo Formis pa sta se trenerja odločila, da bom vlogo libera prevzela tudi na tekmah prve lige. Nad to odločitvijo sem bila navdušena, saj si že nekaj časa želim igrati na tej igralni poziciji. Ravno zato se na treningih trudim oddelati čim bolje in izkoristiti vsako priložnost, da se izboljšam. Moja želja je, da napredujem in izboljšam igranje na tej poziciji ter s tem čim več prinesem ekipi. Menim, da je predvsem zame to dobra sprememba, vendar bom morala še trdo delati, da se bom v tej vlogi lahko čim bolje izkazala in s tem postala tudi samozavestna na tej poziciji.«

  Kamniške princeske nova težka preizkušnja čaka v soboto, ko se bodo v gosteh pomerile s Puconci. Trenutno imajo pred njimi štiri točke prednosti, z morebitno zmago pa bi na prvenstveni lestvici prehitele tudi Ankaran Hrvatine. »Pred nami je še ena težka in zelo pomembna preizkušnja. S Puconci smo prvo tekmo igrale v pokalnem tekmovanju. Tokrat bo za nas še težje in bolj pomembno, da tekmo poskušamo obrniti v svojo korist. V pokalu smo sicer proti njim igrale dobro in borbeno ter si po mojem mnenju resnično zaslužile tisto zmago. Zdaj pa bomo morale pokazati še boljšo igro, saj je težko dvakrat zmagati proti dobri in tako konkurenčni ekipi. Tekma zna biti zelo zanimiva, vendar pa, kot sem že večkrat dejala, verjamem v ekipo in mislim, da si vse močno želimo, da bi zabeležile tretjo zmago v prvi ligi, zato bomo dale vse od sebe in se borile do konca,« je optimistično razpoložena šestnajstletna kamniška odbojkarica, ki v svoji prvi prvoligaški sezoni dokazuje ves svoj talent.

  Pari devetega kroga 1A. DOL za ženske

  Petek, 7. december: Ljutomer – Formula Formis (ŠD SIC Ljutomer, 19.00), sobota, 8. december: Calcit Volley – GEN-I Volley (ŠD Kamnik, 17:00), Roto-Kema Puconci – Calcit Volley II (Zelena dvorana Puconci, 18.00), Nova KBM Branik – Luka Koper (ŠD Lukna, 18.00), že odigrano: Ankaran Hrvatini – SIP Šempeter 2:3 (-19, 23, 20, -17, -8).

  Komentarji