Calcitovi mladi odbojkarji zaključili počitnice na Krku

  Včeraj so se udeleženci tradicionalnega Calcitovega morskega odbojkarskega tabora vrnili s slikovitega otoka Krk. Tabor, ki poteka že več kot 15 let, je tudi letos privabil izjemno veliko število otrok, saj se je na počitniško doživetje z odbojkarsko žogo v roki odpravilo kar 112 mladih odbojkaric in odbojkarjev. Tabor je potekal pod vodstvom trenerke Katarine Vraber in predsednika kluba Gregorja Hribarja ter z dodatno pomočjo strokovnega osebja.

  Udeleženci so se na Krk odpravili 25. avgusta in pet dni tabora je minilo v trenutku, kot je dejala Katarina Vraber: »Dnevi na taborih tako hitro minevajo. Izjemno sem vesela, da smo se vrnili z nasmehi na obrazih. Srečna sem, da lahko delam z mladimi in obetavnimi športniki.« Vraberjeva je pripravila strokoven program treningov, ki je bil prilagojen starostim in nivojem znanja udeležencev. Otroci so trenirali dvakrat na dan, poleg tega so si udeleženci tabora lahko privoščili tudi kopanje in vodne igre ter številne družabne in ustvarjalne dejavnosti.

  Lana Slapnik, ena od pomočnic trenerjev na taboru, je delila svoje vtise: »Prve tri dni smo imeli sonce, zelo je bilo vroče, zadnja dva dni pa nas je ujelo nekaj kapelj dežja. Vsak dan smo pridno trenirali, se izobraževali in zelo zabavali.« Številčna udeležba je zahtevala dodatno okrepljen trenerski štab, ki so ga poleg že omenjenih sestavljali še Ana Pibernik, Eva Seretin, Neža Skvarča, Atena Gojak, Anja Maček, Tjaša Gadža, Sara Sitar in Špela Lužovec.

  »Večerni programi so bili živahni in polni smeha. Prvi dan smo imeli spoznavni večer, potem pa smo v nadaljevanju tabora izvedli še tekmovanje za Miss in Mistra tabora, tradicionalni krst za tiste, ki so bili prvič z nami, in igro Pokaži, kaj znaš. Potapljali smo se z jeklenko, vozili smo se z banano in imeli tekmovanje v skokih v vodo,« je Vraberjeva z ekipo poskrbela za nadvse pester program tabora, ki bo udeležncem zagotovo ostal v lepem spominu. »Tako kot vsak tabor do zdaj, je bil tudi ta poseben. Otroci so se povezali med seboj, spoznali so nove prijatelje in izpilili odbojkarsko tehniko. Naš cilj je bil dosežen,« je vtise s Krka povzela Lana. Tudi izlet v Malinsko je popestril program, saj so se mladi odbojkarji lahko sprostili in uživali v čarobni okolici otoka.

  Ena izmed udeleženk, Sara (11 let), je svoje občutke strnila: »Na morju mi je bilo fajn. Najbolj sta mi bila všeč turnir in skriti prijatelj. Všeč mi je bil tudi filmski večer. Z eno besedo, zelo je bilo zabavno.« Tudi Eva (13 let) je delila svoje vtise: »Na Krku mi je bilo super, ker je bila super družba, treningi in plaža. Uživala sem.« Urban (13 let) je dodal: »Bilo mi je dobro zaradi družbe. Všeč so mi bili tudi nova trenerka, skoki v vodo in vožnja z banano.«

  Calcitov morski odbojkarski tabor na Krku je ponudil nepozabno izkušnjo mladim športnikom. Čeprav se je tabor zaključil, so si udeleženci s smehom na ustih in velikim navdušenjem obljubili, da se bodo na tabor vrnili tudi naslednje poletje. Do takrat pa jih čakajo še številni treningi in tekmovanja v mlajših kategorijah odbojke.