Ankaran prva stopnica na poti do finala

  Po skoraj dvajsetih dneh premora bodo v sredo, 10. marca, ob 19. uri v dvorani OŠ Anton Ukmar v Kopru, odbojkarice Calcit Volleja nadaljevale s tekmami v Sportklub prvi odbojkarski ligi. V prvi tekmi četrtfinala končnice se bodo pomerile z domačim Ankaranom, ki je bil v osmini finala v treh tekmah boljši od Formisa. Druga četrtfinalna tekma bo na sporedu v soboto, 13. marca, ob 17.30 v Kamniku. Tako kot tudi morebitna tretja.

  Aktualne slovenske državne prvakinje so premor po koncu rednega dela državnega prvenstva izkoristile za regeneracijo, izboljšanje forme, vmes pa so odigrale še tekmo osmine finala pokala Slovenije, na kateri so priložnost dobile predvsem mlajše igralke. Zmaga proti Šentvidu ni bila vprašljiva, tudi proti Ankarančankam v četrtfinalu končnice državnega prvenstva ne bi smela biti, vendar pa …

  »Vsekakor je bilo dovolj časa, da smo se spočile, obnovile telesno moč, predvsem pa napolnile ‘baterije’ za najpomembnejši del sezone, ki je zdaj pred nami. Zavedamo se, da smo prve favoritinje za naslov državnih prvakinj, ne nazadnje je bila naša prednost po rednem delu prvenstva pred drugouvrščeno Novo KBM Branikom zelo velika, toda to zdaj ne bo prav nič veljalo. Ankarančanke so z zmago proti Formisu svoj osnovni cilj dosegle in bodo tudi v prihodnji sezoni igrale v 1A. ligi, tako da bodo lahko proti nam igrale popolnoma neobremenjeno. Čeprav smo jih v letošnji sezoni že trikrat premagale, si nikakor ne smemo dovoliti kakršnegakoli podcenjevanja. Pa to ne velja samo zanje. V vse tekme do konca prvenstva moramo vstopiti, kot da gre za odločilno v boju za naslov državnih prvakinj,« opozarja Andjelka Radišković, odlična sprejemalka Calcit Volleyja.

  V končnici bodo Kamničanke nastopale brez svojega prvega trenerja Aljoše Jemca, ki je moral zaradi zdravstvenih težav svoje mesto prepustiti svojemu pomočniku Gregorju Rozmanu. Toda tako je bilo že zadnjih nekaj krogov rednega dela državnega prvenstva.

  »Na žalost nas je Aljoša Jemec zapustil zaradi zdravstvenih težav, toda po drugi strani bo njegova odsotnost za nas samo še dodatna spodbuda pred najpomembnejšimi tekmami sezone. Tudi glede Gregorja Rozmana lahko rečem samo pohvale besede. Gre za trenerja, ki zelo dobro pozna svoje delo in ga temu primerno tudi opravlja. Je velik motivator in ne dvomim, da nas bo s svojim kakovostnim delom uspešno vodil na poti do ubranitve naslova,« je prepričana Radiškovićeva, ki je v svoji prvi sezoni v kamniškem dresu popolnoma upravičila svoj prihod.

  »Prihod v Kamnik je bil zagotovo korak naprej v moji karieri. Slovenska liga je bolj kakovostna od bosanske, v kateri sem do zdaj igrala. V njej je veliko več kakovostnih ekip, prav nobena tekma ni vnaprej odločena, tako da moraš resnično vsako tekmo odigrati na polno,« zatrjuje lani najbolj učinkovita igralka srednjeevropske lige.

  V primeru dveh zmag nad Ankaranom Kamničanke že vedo, kdo jih čaka v polfinalu končnice. Po dveh zmagah nad ATK Grosupljem bo to GEN-I Volley, ki očitno igra vse bolje in bo vse prej kot lahek nasprotnik. »Dobro, najprej moramo premagati Ankaran in šele nato bomo razmišljale o Novogoričankah. Dejstvo pa je, da gre za zelo kakovostno ekipo, ki smo jo v rednem delu prvenstva prav tako dobro spoznale, seveda pa tudi one nas. Ampak ne bi zdaj o polfinalu, kajti vanj se šele moramo uvrstiti, kajne? Toda kot sem že dejala, Calcit Volley v vsako tekmo vstopa kot favorit, vendar bomo morale na igrišču to tudi potrditi,« ne želi ničesar prehitevati Radiškovićeva, ki meni, da je drugi najresnejši kandidat za uvrstitev v veliki finale Nova KBM Branik.

  V sredo bosta na sporedu še dve četrtfinalni tekmi. Luka Koper, ki je bila v osmini finala v treh tekmah boljša od Ljutomera, se bo pomerila z Novo KBM Branikom, v Ljubljani pa bo Krim gostil SIP Šempeter. Kot smo že omenili pa je GEN-I Volley v dveh tekmah že premagal ATK Grosuplje.