Uspešne tudi na prvem gostovanju

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je na svojem prvem letošnjem gostovanju v drugem krogu 1B. ženske odbojkarske lige v gosteh premagala Šentvid s 3:1 (22, 19, -23, 19). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v sredo, 18. oktobra, igrale s Prevaljami.

  Šentvid – Calcit Volley II 1:3 (-22, -19, 23, -19)

  Šentvid – Dvorana Vižmarje-Brod, sodnika: Friedrich, Figar.

  Šentvid: Kolmanič 17, Mitraković, Karamatić 1, Živković 11, Peklaj 4, Marolt (L), Mavec (L), Keržan 4, Keber, Tršan 2, Križanič 5, Šarkanj 5, Omahen 3. Trener: Jaroš Štekl.

  Calcit Volley II: Mohorič 6, Špoljarič 4, Topič 4, Maček 24, Travnik, Lončar, Stupar 1, Butalič (L), Žvegla, Sitar, Gojak (L), Vukojević 12, Gimpelj 15. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Kamničanke so po dveh odigranih krogih 1B. ženske odbojkarske lige ob Pucončankah edina ekipa brez poraza. Proti Šentvidu po besedah svoje trenerke Tjaše Gadža sicer niso ravno blestele z igro, vendar so še vedno igrale dovolj dobro, da so ob boljšem servisu prišle do zmage. Nekaj več težav so imele v napadu, saj so Šentvidčanke vpisale kar 16 blokov. »Res je, da smo zmagale, vendar z igro nisem zadovoljna. Naredile smo veliko število lastnih napak in bile premalo učinkovite v napadu. Čestitke Šentvidu za borbeno igro,« je po tekmi dejala kamniška trenerka.

  Kakorkoli že, na koncu je najpomembnejša zmaga, do katere so Kamničanke v uvodnem nizu prišle v sami končnici. Večinoma je vodil Šentvid, toda v zaključku niza so po izenačenju domačink na 22:22 Kamničanke dosegle tri zaporedne točke, zadnjo z asom Anja Maček, in povedle z 1:0 v nizih. Tudi v drugem nizu je bil izid do 15:15 v glavnem izenačen, z delnim izidom 7:1 pa so gostujoče odbojkarice domači ekipi pobegnile na 23:16 in niz zanesljivo dobile.

  Čeprav so v tretjem nizu varovanke Tjaše Gadža z asom Mačkove povedle s 6:1, so domačinke z blokom Hane Šarkanj izid izenačile na 15:15. Že v naslednjem napadu so po lastni napaki gostij tudi prvič povedle. Pred vstopom v končnico niza so Kamničanke s točko Kaje Gimpelj še enkrat prišle do vodstva (22:21), vendar so bile nato bolj zbrane domače odbojkarice, ki so z asom Lavre Križanič prišle do svojega prvega osvojenega niza. Izkazalo se je, da tudi zadnjega, kajti v četrtem nizu so si Kamničanke hitro priigrale visoko prednost, po asu Mačkove, njenem že četrtim, je bilo 15:7. Zmago gostij je potrdila Katjuša Mohorič.