Kamničanke verjamejo v ugoden izid v Lodžu

  Odbojkarice Calcit Volleyja v sredo čaka drugo gostovanje v Ligi prvakinj. V skupini C bodo v četrtem krogu igrale proti ekipi Grot Budowlani Lodž, ki jih je v Tivoliju premagala s 3:1. Tekma se bo začela ob 20.30.

  Slovenske državne prvakinje so po nesrečnem porazu v tretjem krogu Lige prvakinj, ko so v petem nizu proti Potsdamu še vodile z 9:6 in na koncu osvojile »le« točko, v derbiju domačega prvenstva z Novo KBM Branikom odreagirale na najboljši možni način. Njihov trener Bruno Najdič je po tekmi dejal, da je bila njihova to najpomembnejša zmaga v letošnji sezoni.

  »Tudi sama se strinjam z našim trenerjem, kajti po tekmi s Potsdamom nismo bile ravno v dobrem stanju, ne v psihičnem, ne kar se tiče utrujenosti in poškodb. Zato bi le ponovila njegove besede, da smo to tekmo z Branikom ‘zgarale’ z delom in željo, zato je bil rezultat takšen, kakršen je bil,« je o zmagi nad bankirkami dejala Katja Banko, libero kamniške ekipe, ki se je na že omenjeni tekmi s Potsdamom izkazala s kar 77-odstotnim sprejemom in številnimi rešenimi žogami.

  »Še zdaj mi je žal tega poraza, saj je bila zmaga že skoraj v naših rokah, vendar smo v odločilnih trenutkih, ki so bili pomembni, napravile usodne napake, ki so potem vplivale na poraz. Bile smo zelo izenačene, ampak rahel padec v naši igri in ‘glavi’ je naredil svoje. To se je dobro pokazalo v zadnjem nizu, ko smo vodile in so nas Nemke potem ulovile in zmagale,« se je tekme z nemškimi podprvakinjami dotaknila Banko.

  Toda navkljub porazu Kamničanke na svoje drugo gostovanje v letošnji Ligi prvakinj odhajajo dobro razpoložene. Ligo prvakinj so začele s porazom z 0:3 proti daleč najboljši ekipi skupine C, Fenerbahčeju, nato pa so v Tivoliju z 1:3 izgubile s svojimi naslednjimi nasprotnicami in z 2:3. Ali je morda zdaj napočil čas za prvo zmago?

  »Čas za prvo zmago bi že moral biti, ampak kar je bilo, je bilo. Nismo se zadovoljile le z dobljeno točko, zato gremo znova po zmago in verjamem, da nam lahko uspe. Nekoliko težje bo, ker ne bomo igrale na domačih tleh, ampak nič ni nemogoče. Želja je dovolj velika.«

  Da se Kamničanke iz Poljske lahko vrnejo z ugodnim izidom, verjame tudi njihov trener Najdič. »Spet bomo v posebnem položaju, saj bomo igrali proti ekipi, s katero bi v prvi tekmi v Ljubljani lahko iztržili kaj več kot le en niz, zdaj bomo igrali pri njih in videli bomo, koliko karakterja imamo. Veliko bo odvisno od tega, kako bomo začeli tekmo in ali bomo dovolj verjeli v to, da lahko takšno ekipo premagamo v gosteh. Pred nami je nova situacija, pomembno pa bo, da se bodo dekleta zavedale, da lahko s Poljakinjami  enakovredno igrajo. To, da bomo igrali v gosteh, je nepomembno, kajti tudi dvorana Tivoli ni naša domača dvorana. Preprosto moramo verjeti v to, da lahko zmagamo, in da lahko igramo s temi ekipami,« zaupa svojim varovankam trener Calcit Volleyja.

  Prvi trije krogi v skupini C so pokazali, da je v njej Fenerbahče razred zase in da kamniške odbojkarice lahko enakovredno igrajo s poljskimi in nemškimi odbojkaricami. Po Najdičevih besedah je tehnično malenkost boljši Potsdam, Lodž je fizikalno močnejši, vendar pa dela več lastnih napak od nemške ekipe. Recept za ugoden izid Kamničank v Lodžu pa bo isti kot na vseh tekmah Lige prvakinj, dober servis in dober sprejem, ki je bil proti Potsdamu na visoki ravni.

  »Tako je, to sta dva osnovna elementa, za katera ves čas poudarjam, da ju moramo igrati na najvišji ravni. Videli bomo, kako uspešni bomo v tem v Lodžu, če bomo, se lahko nadejamo enakovredne tekme in ugodnega izida,« je pred odhodom na Poljsko dejal Najdič.

  Za razliko od odbojkaric Calcit Volleyja, ki so v derbiju domačega prvenstva gladko premagale Novo KBM Branik, je Grot Budowlani Lodž v derbiju visoko izgubil v Policah proti Chemiku, trenutno vodilni ekipi poljskega prvenstva. Chemik je zmagal s 3:0 (22, 17, 15), kar je bil njegov tretji letošnji poraz. Najbolj učinkovite igralke Lodža so bile z enajstimi točkami Weronika Sobiczewska, Andrea Mitrović in Mackenzie May, slednji sta bili najbolj učinkoviti tudi ob zmagi v Tivoliju.