Osiješki turnir začeli z zmago

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v svoji prvi tekmi drugega turnirja srednjeevropske lige v Osijeku premagali SK Zadrugo Aich/Dob s 3:1 (16, -23, 29, 20). Jutri, ob 17. uri, bodo Kamničani igrali še z domačo Murso, ki je v torek, v prvi tekmi osiješkega turnirja, izgubila z Dobljani z 1:3 (-16, -20, 19, -23).

  Calcit Volley – SK Zadruga Aich/Dob  3:1 (16, -23, 29, 20)

  Osijek – Športna dvorana Gradski vrt Osijek, gledalcev 30, sodnika: Schimpl, Viktorin-Lisa.

  Calcit Volley: Planinšič 2, Vinkovič 13, Lazar, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 14, Okroglič 10, Mitrašinović, Brunet 26, Bakonji, Pavlović 8. Trener: Mladen Kašić.

  SK Zadruga Aich Dob: Horvath 10, Baioa Sinfronio 9, Steiner (L), Stosch, Mandilaris 3, Camino Martinez 20, Dzenis 6, Krassnig 15, Kitzinger (L), Gregorczyk, Gomez Galvez 8. Trener: Lucio Antonio Oro.

  Kamniški odbojkarji so na turnir srednjeevropske lige v Osijek prišli v oslabljeni zasedbi, saj je ob poškodovanem Črtomirju Bošnjaku manjkal tudi mladi Jurij Oman, že tako pa so mesec dni brez Nika Mujanovića. Navkljub vsem težavam so po nedeljski zmagi v Mariboru slavili tudi v Osijeku tudi proti SK Zadrugi Aich/Dobu, v tekmi, v kateri so bili spet precej boljši od nasprotnika v bloku (dosegli so 14 točk, Dobljani le pet). S 26 točkami, od tega je štiri dosegel z blokom, se lahko pohvali Lazaro Brunet.

  V prvem nizu je kamniška ekipa vodila od prve do zadnje točke. Edino izenačenje je bilo pri izidu 1:1, vse drugo je bilo v znamenju varovancev Mladena Kašića, ki so ob boljšem servisu in asu Bruneta povedli s 6:2, po asu Jureta Okrogliča s 17:10, po novem asu, tokrat Uroša Nikolića, pa že z 20:11. Še četrti kamniški as v uvodnem nizu je za osem zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. Zmago v uvodnem nizu je potrdil Jure Okroglič.

  Tudi v drugem nizu so bili večinoma v prednosti kamniški odbojkarji, ki so si na servis Planinšiča s štirimi zaporednimi točkami, zadnjo je z asom prispeval Brunet, priigrali pet točk prednosti (19:14). Toda z asom Julia Gomeza Galveza so se jim Dobljani približali na dve točki zaostanka (17:19), z dvema zaporednima napadoma Krassniga pa so izid na 21. točki izenačili. S tem težav za Kamničane, ki so padli na sprejemu in v napadu, ni bilo konec, kajti Noel Krassnig je z asom svoji ekipi zagotovil prvo zaključno žogo za izenačenje v nizih, ki jo je izkoristil Miguel Baioa Sinfronio.

  Čeprav so v tretjem nizu Dobljani povedli s 3:1, so bili v nadaljevanju boljši kamniški odbojkarji, ki so jim na servis Planinšiča pobegnili za šest točk (13:7). Tokrat so jih nasprotniki ulovili že na 17. točki, vseeno pa so prvi do zaključne žoge prišli slovenski podprvaki. Ostala je neizkoriščena, tako kot tudi kar pet zaključnih žog Doba, nato pa je z blokom Kamničane do vodstva z 2:1 v nizih popeljal Nikolić.

  V četrtem nizu so z asom Gomeza Galveza, kar je bil njegov že sedmi as na tekmi, od devetih Doba, avstrijski podprvaki povedli z 10:8, vodili pa so tudi še s 15:14. Ko je Okroglič svojo ekipo popeljal v vodstvo s 16:15, je do konca tekme sledilo le še eno izenačenje, in sicer na 16:16, nato pa so z blokom odličnega Nikolića Kamničani prišli do dveh točk prednosti (18:16), v končnici pa je srbski bloker v dresu Calcit Volleyja z blokom in nato še v napadu, kjer je bil stoodstoten, dosegel zadnji dve točki na tekmi. Za tretjo kamniško zmago v srednjeevropski ligi.