V Osijeku najprej z Dobom, nato z domačini

    Danes bo v Osijeku že na sporedu prva tekma drugega turnirja srednjeevropske lige med domačo Murso in SK Zadrugo Aich/Dobom, Kamničane pa v sredo ob 17. uri čaka dvoboj z Dobljani, v četrtek pa ob isti uri še z domačini.

    V soboto so varovanci Mladena Kašića nadigrali mariborske odbojkarje, ki že dolgo niso nudili slabšega odpora kamniški ekipi. Toda bolj kot zmaga je bilo za Kašića pomembno to, da so kamniški odbojkarji spet imeli podobno energijo, kot do tekme z ACH Volleyjem. Vseeno po tekmi ni bil najboljše volje, kajti v prvem nizu se je težje poškodoval Črtomir Bošnjak, ki je v dozdajšnjih tekmah dokazal, da je bil prava okrepitev za Calcit Volley.

    »Čakam na izvide, bojim pa se, da gre za strgane ligamente v kolenu,« je nič kaj obetavno novico sporočili nesrečni Bošnjak, kar je v kratkem obdobju druga težava kamniških odbojkarjev, na katero niso imeli vpliva. Prva je seveda nepričakovani odhod Nika Mujanovića v Monzo, za katero je včeraj celo že igral, čeprav je pristojno sodišče v Sloveniji izdalo začasno odredbo, da še ima veljavno pogodbo s Calcit Volleyjem. Vendar se na to Kamničani ne smejo več ozirati, njihovi cilji navkljub vsem težavam ostajajo visoko postavljeni.

    »V Osijeku nas čakata dve novi tekmi, tako da bomo morali pametno razdeliti minutažo med igralci, kajti v soboto bomo domačini vedno neugodni Panviti Pomgradu. Vsaj na papirju bi morala biti težje tekma z Dobom, ampak najbolj pomembno bo, da bo pristop pravi,« je pred turnirjem v Osijeku dejal Kašić.

    Dobljani so na prvem turnirju v Zagrebu s 3:2 premagali domačo Mladost, medtem ko so z Mariborčani izgubili z 1:3. S tremi porazi je uvodni turnir srednjeevropske lige končala Mursa, ki je v Szekesfehervarju z 1:3 izgubila proti Sparkatu Myjavi, z 0:3 pa proti Komarnu in z 1:3 proti domači ekipi MAV Elore-Foxconn.