Kamničanke se želijo v četrtek spet vrniti na prvo mesto

  Slovenske državne prvakinje se po turnirju lige prvakinj v Trevisu spet vračajo na domačo sceno. Do konca koledarskega leta jih čakata še dve zaostali tekmi. Prva bo na sporedu v četrtek, ko se bodo v tekmi petega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske, ob 18. uri, v Novi Gorici pomerile z domačim GEN-I Volleyjem, dva dni pozneje, ob 19. uri, pa jih v Kamniku čaka še tekma devetega kroga s Krimom. Zanimivo je, da Calcit Volley v letošnji sezoni še ni igral ne z GEN-I Volleyjem in ne s Krimom.

  Varovanke Aljoše Jemca so bile minuli konec tedna proste, tako da se po vrnitvi iz Italije lahko mirno pripravljajo na zadnji dve tekmi v letu 2020, ki jim je prineslo naslov državnih prvakinj, z malo sreče pa tudi igranje v ligi prvakinj. Toda kaj kmalu bi se lahko zgodilo, da sploh ne bi odšle na prvi turnir v Treviso, a se je tudi pri testih na covid-19 vse srečno končalo. Rezultatsko morda nekoliko manj, saj so računale, da bi v zadnji tekmi turnirja lahko presenetile francoski Nantes, zato pa so proti Fenerbahčeju osvojile prvi kamniški niz v ligi prvakinj.

  »Do zadnjega treninga nismo vedele, ali bomo sploh potovale v Italijo in ali bomo igrale v ligi prvakinj. Toda ne glede na negotovost smo se pripravljale, kot da smo v Trevisu in na koncu je tako tudi bilo. Mislim, da smo na prvih dveh tekmah prikazale zelo dobro igro, prepričana pa sem, da smo sposobne igrati še boljše. Predvsem tu mislim na tekmo z Nantesom, na kateri pa nismo imele več prave energije. Po dveh težkih tekmah smo bile tako fizično kot čustveno preveč izčrpane, da bi se lahko nadejale prve zmage,« je o dogajanjih v Italiji dejala Andjelka Radišković, sprejemalka Calcit Volleyja, ki ji je samo žal, da s soigralkami niso ponovile igre s tekme proti turškim predstavnicam.

  »Zagotovo je bila to naša najboljša igra, ki smo jo prikazale v Italiji, morda celo v letošnji sezoni. Proti eni najboljših evropskih ekip smo osvojile niz in bile na pragu drugega, s tem pa smo tudi dokazale, da znamo igrati dobro odbojko. Če bi takšno igro prikazale dan pozneje, bi se domov vrnile z eno zmago. Ampak zdaj vemo, česa smo sposobne, zato bomo konec januarja v Francijo odšle po boljši rezultat,« je odločna letošnja okrepitev kamniške ekipe, ki je v zadnji prvenstveni tekmi doma nekoliko nepričakovano izgubila s SIP Šempetrom.

  »Ta poraz je dovolj velik opomin za našo ekipo. Verjamem, da smo se iz tega poraza veliko naučile in da se bomo že v četrtek vrnile na zmagovalne tirnice,« je pred gostovanjem v Novi Gorici dejala Radiškovićeva, ki se nadeja, da bodo Kamničanke po četrtkovi tekmi z GEN-I Volleyjem spet na prvem mestu prvenstvene lestvice. Na njej so s tremi tekmami manj točko za Šempetrankami.

  »Z Novogoričankami v prvenstvu letos še nismo igrale, vemo pa, da imajo v svojih vrstah nekaj zelo dobrih posameznic, ki igrajo dobro odbojko. Vsekakor nas čaka težka in negotova tekma, vendar verjamem, da se bomo domov vrnile z vsemi tremi točkami in da bomo že v četrtek zvečer spet na prvem mestu,« je optimistično razpoložena igralka, ki se je odlično znašla v dresu Calcit Volleyja,

  »Za zdaj sem zelo zadovoljna. Odlično se razumem s soigralkami in trenerjem, zelo dobro pa so me sprejeli tudi domačini. Žal je trenutno bolj ali manj vse zaprto, tako da prosti čas večinoma preživim v naravi. Preprosto sem navdušena, kakšne naravne lepote premore Kamnik in njegova okolica, moj najljubši kotiček pa je v Kamniški Bistrici.«

  GEN-I Volley je v letošnji sezoni ekipa, ki je do zdaj v Sportklub prvi odbojkarski ligi odigral najmanj tekem. Samo pet, svoj edini poraz pa je doživel na uvodni tekmi sezone, ko jih je v Novi Gorici premagal ATK Grosuplje. Zato pa so novogoriške odbojkarice premagale tako Šempetranke kot Mariborčanke, kar smo potrjuje, da gre za zelo dobro ekipo. V novo sezono so krenile v spremenjeni zasedbi, v kateri je nekaj izkušenih igralk, kot sta hrvaška podajalka Ana Grbac in Mojca Pene ter nekaj mladih, obetavnih igralk, kot so Selena Leban, Gambijka Tatoumatta Sillah, Neli Goršek