Najprej Waldviertel, dva dni pozneje pa že Maribor

  Odbojkarje Calcit Volleyja do konca letošnjega koledarskega leta čakajo še štiri tekme, dve v srednjeevropski ligi, v Sportklub prvi odbojkarski ligi za moške pa še zaostali tekmi z Merkur Maribom in Hišo na kolesih Triglavom. V kamniškem taboru načrtujejo štiri zmage, še zlasti pomembna bo petkova tekma z Mariborčani v športni dvorani Kamnik, ki se bo začela ob 18. uri, za ogrevanje pa Mitjo Gasparinija in soigralce v sredo, ob 20. uri, čaka še gostovanje avstrijske ekipe Union Raiffeisen Waldviertel.

  V minulem krogu domačega prvenstva kamniški odbojkarji v Novem mestu niso blesteli. Resda so osvojili vse tri točke in to brez izgubljenega niza, vendar je bil po tekmi njihov trener Gregor Jerončič razočaran nad igro, ki so jo njegovi varovanci prikazali proti Krki. Z njim se je strinjal tudi kapetan ekipe Mitja Gasparini. »V Novem mestu niti približno nismo igrali prepričljivo. Vsekakor bi morali prikazati boljšo igro,« se je le na kratko novomeške zmage dotaknil kapetan Calcit Volleyja, ki je do zdaj srednjeevropsko ligo spoznal le preko ACH Volleyja in Merkur Maribora ter SK Zadruga Aich/Doba.

  »V srednjeevropski ligi se do zdaj resnično nismo naigrali. Mislim pa, da bo v prihodnje tekem več kot dovolj. O Waldviertelu ne vem ravno veliko, vem le to, da so prejšnji teden svoje tekme odpovedali,« je o sredinem nasprotniku dejal izkušeni slovenski reprezentančni korektor. V ponedeljek je Waldviertel vendarle igral in v domačem prvenstvu na domačem igrišču z 1:3 izgubil proti ekipi UVC Holding Graz, s katero se bodo Kamničani prav tako še srečali v srednjeevropski ligi. Že v nedeljo pa se bodo še enkrat pomerili z Waldviertlom, ki ima v svojih vrstah odbojkarje iz kar desetih različnih držav.

  Koliko pa vpliva na igralce to, da velikokrat šele v zadnjem trenutke izveste, da bo do tekme sploh prišlo? »S temi težavami se bolj ali manj soočajo vsi klubi po Evropi, glede samega treninga pa to ne vpliva prav veliko. Tako ali tako moramo trenirati,« se s tem ne obremenjuje Gasparini, ki se zaveda, da bo za Kamničane veliko pomembnejši petkov obračun z Mariborčani. Seveda bodo s soigralci naredili vse, da bodo v derbi deveta kroga domačega prvenstva, tekma bo sicer veljala tudi za srednjeevropsko ligo, vstopili neporaženi. Le morebitna zmaga proti razigrani mariborski ekipi jih namreč še drži v boju za najmanj drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva.

  »Za nas bo tekma še toliko bolj pomembna, ker smo v zadnjem obdobju izgubili dve tekmi, doma z ACH Volleyjem in v gosteh z Allianz Milanom. Vsekakor moramo v petek potrditi, da znamo igrati dobro odbojko in da si zaslužimo višje mesto na prvenstveni lestvici. Proti ACH Volleyju smo do dvajsete točke igrali dobro, v končnici pa smo naredili nesprejemljive napake, ki se nam ne bi smele dogajati. Tu predvsem mislim na t. i. lahke žoge, ki jih nismo izkoristili, proti takšnim nasprotnikom pa je to seveda odločilno. V petek si takšnih napak preprosto ne bomo smeli dovoliti,« je odločen Gasparini.

  Na prvi medsebojni tekmi v Mariboru so Kamničani vodili že z 2:0 v nizih in z 22:18 v tretjem nizu, v četrtem pa z 22:19, a so nato do zmage prišli šele v petem nizu. V zadnjem času so varovanci Sebastijana Škorca nanizali petnajst zaporednih zmag v domačem prvenstvu in v srednjeevropski ligi, za nameček so močnejši še za povratnika Alena Šketa, ki je končal svojo zgodbo v Turčiji.

  »Od te tekme je preteklo že veliko časa, ampak da, na prvi tekmi smo imeli tudi tretji niz že praktično dobljen, pa smo ga izpustili iz rok. Podobno je bilo v četrtem nizu in še dobro, da smo se v petem zbrali. Toda to zdaj niti ni več pomembno, pomembno bo, da bomo v petek na igrišče vstopili z zavedanjem, da jih lahko premagamo tudi zdaj, ko so s Šketom vsekakor pridobili dodatno kakovost. Res je, da so Mariborčani v seriji zmag, kar zagotovo vpliva na njihovo vzdušje na treningih in tekmah, toda po drugi strani je treba tudi pogledati, proti komu so igrali. Vsekakor pa se uresničujejo napovedi, da bomo ACH, Maribor in mi, tu bi dodal še Salonit, krojili vrh prvenstvene lestvice,« je popolnoma miren pred nadaljevanjem sezone igralec, ki je v svoji karieri odigral nič koliko podobnih tekem kot bo petkova z Mariborčani.

  In kako ocenjuje slovensko ligo v primerjavi z obdobjem, ko je še igral za ACH Volley? »V tistih časih je ACH Volley popolnoma prevladoval v slovenski odbojki. Dobro, res je, da smo leta 2005 ostali brez pokalnega naslova, vendar pa so v ACH Volleyju takrat, z redkimi izjemami, igrali vsi najboljši slovenski odbojkarji, tako da dejansko ni imel pravega tekmeca. Zdaj je vendarle drugače. Ljubljančani imajo zdaj morda še vedno nekaj več kakovosti, vendar smo jim mi in Mariborčani zelo blizu.«