Vrhunska predstava Kamničank v Bratislavi

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi tekmi prvega kroga pokala Challenge v Bratislavi premagale domačo Slavio s 3:0 (16, 18, 16). Povratna tekma bo na sporedu prihodnjo sredo, 5. decembra, ob 20. uri v športni dvorani Kamnik. Še pred tem jih v soboto, 1. decembra, čaka povratna četrtfinalna tekma pokala Slovenije, ko se bodo ob 19. uri pomerile s Formulo Formis.

  Slavia Bratislava – Calcit Volley  0:3 (-16, -18, -16)

  Bratislava – Dvorana športov Mladost, gledalcev 200, sodnika: Selin (Azerbajdžan), Skibickij  (Ukrajina).

  Slavia Bratislava: Fricova 2, Sepelova 11, Nelson 4, Herdova 2, Kvasnova 3, Skrlecova, Kormendyova 2, Rehakova 4, O’Neill 4, Magdinova (L). Trener: Michal Matušov.

  Calcit Volley: Valenčič 2, Kotnik 8, P. Marušič, Š. Marušič 2, Mihalinec 10, Pogačar 3, Kostić 15, Janežič (L), Charuk 12, Kaker 7, Zorman 2. Trener: Gregor Rozman.

  Pred štirimi tedni sta se ekipi pomerili v prvem krogu srednjeevropske lige, s 3:1 pa so slavile Bratislavčanke, ki trenutno tudi vodijo v tem tekmovanju. Toda po tej tekmi se je v kamniški ekipi marsikaj spremenilo, predvsem kar se ravni igre tiče, saj od te tekme naprej niso več izgubile. Neporažene so ostale tudi v prvi tekmi prvega kroga pokala Challenge, tako da za uvrstitev v drugi krog potrebujejo le še dva niza v domači dvorani.

  Da je kamniška ekipa v zadnjem obdobju v dobri formi, je potrdila tudi v uvodnem nizu, saj so z asom Tine Kaker povedle s 3:0, z asom kapetanke Oliver Kostić pa s 7:2. Vendar se Kamničanke niso zadovoljile z visokim vodstvom, še naprej so pritiskale s servisom, po novem asu Kakerjeve, bloku Katje Mihalinec in uspešnem napadu Kostićeve so domačinkam pobegnile za deset točk (17:7). Do konca niza, ki se je končal s šesto točko Kostićeve, varovanke Gregorja Rozmana visokega vodstva niso zapravile.

  V začetku drugega niza so domačinke le nekoliko lažje zadihale, saj so povedle s 5:1, do vodstva s 13:12 pa so bile večinoma v prednosti za točko ali dve. Toda s šestimi zaporednimi točkami, dve je prispevala Lucy Charuk, je bilo 18:13 za Calcit Volley. Domači ekipi nista pomagala niti oba polminutna odmora, kajti po bloku Eve Pogačar so Kamničanke prišle do sedmih točk prednosti (21:14), kar je ob mirni končnici zadostovalo za vodstvo z 2:0 v nizih. Zadnjo točko v drugem nizu je z blokom dosegla Charukova.

  Tudi v tretji niz so kamniške odbojkarice krenile odlično. Z blokom Mihalinčeve so takoj na začetku domačinkam pobegnile na 5:0, na manj kot dve točki (4:6) pa se Slovakinjam ni več uspelo približati. Prav vse je bilo v znamenju razpoloženih kamniških odbojkaric, pri katerih je Eva Pogačar dobro vodila svojo ekipo, v napadu je imela dovolj razpoloženih soigralk, ki so prevladovale tudi v bloku in servisu. Ko je Špela Marušič dosegla dva zaporedna asa za vodstvo z 22:14, je bila tekma dokončno odločena, zmago pa sta potrdili Sara Valenčič in Olivera Kostić.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Težko rečem, da je to že tista forma, ki bi si jo želel. Sam pri sebi sem prepričan, da lahko igramo in moramo igrati še bolje. Še vedno so določene stvari, kjer še moramo igrati bolje, kot danes, ko je predvsem delovala odbojkarska osnova, se pravi servis in potem posledično dobra blok-obramba. V tem napredujemo in želel bi si, da v tem tempu nadaljujemo in igramo še bolje, kot smo danes. Že v soboto bo to izredno pomembno, za nas bo to morda celo ključna tekma sezone, na kateri bo treba prikazati še boljšo igro, da bomo iztržili ugoden izid za nas.«

  Komentarji